„Važinėjausi mišku, važiavau per upelį, ir tik baigęs važinėtis pamačiau, kad nebeturiu priekinio valstybinio numerio. Mėginau grįžti, tačiau jo netekau. Gali būti, kad numerį nunešė vandens srovė“, – pasakojo vyras feisbuke esančioje „Viskas apie automobilius“ grupėje.

Anot jo, jeigu į tokią padėtį būtų įkliuvęs įprastu metu, nesirūpintų, mat šalies transporto registrą valdanti „Regitra“ tiesiog išduotų pamestos lentelės dublikatą.

„Bet dabar, kai paskambinau į „Regitrą“, išgirdau, kad dabar pagaminti dublikato negali, reikia laukti karantino pabaigos. Bet aš gi negaliu važinėtis tik su vienu numeriu“, – stebėjosi vairuotojas.

Vienas iš internautų jam pasiūlė kelias savaites pasivažinėti su ant kartono lakšto užrašytu valstybiniu numeriu, tačiau tuoj kiti paprotino – toks elgesys gali užtraukti rimtą baudą. Vairuotojui, besivažinėjančiam su ant kartono lapo užrašytu valstybiniu numeriu, gali tekti atsakyti už valstybinio numerio klastojimą arba slėpimą.

Išeitys yra dvi

Emilija Bardauskienė, „Regitros“ komunikacijos skyriaus specialistė, pasakojo, kad tokiu atveju yra dvi išeitys. Pirmoji – pasigaminti naujus eilės tvarka išduodamus numerius.

„Tą galima padaryti tiesiogiai internetu, „eKETRIS“ sistemoje, tiek įprastu, tiek karantino metu“, – kalbėjo E. Bardauskienė, pabrėžusi, kad keičiantis automobilio valstybinio numerio ženklams, keičiasi ir jo registracijos liudijimas.

Pasak specialistės, prisijungus prie sistemos, reikia pasirinkti paslaugą „Noriu pakeisti numerio ženklus į naują derinį arba gauti naujus vietoje prarastų“.

Jie bus pristatyti priklausomai nuo pasirinkto būdo: į siuntų savitarnos terminalus arba namus. Pristatymo į siuntų savitarnos terminalus kaina yra 2,70 Eur, o per kurjerį – 3,40 Eur.

Visgi jei vairuotojui norisi susigrąžinti senuosius numerio ženklus, variantas yra vienintelis – laukti, kol pasibaigs karantinas ir tuomet „Regitros“ padalinyje galės būti išduotas numerio dublikatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)