Ką būtina patikrinti automobilyje, kad techninė apžiūra pavyktų iš pirmo karto? Ypač tai aktualu karantino laikotarpiu. Nors techninių apžiūrų stotys laikosi visų saugumo reikalavimų, tačiau rekomendacija vengti nebūtinų kontaktų galioja ir čia.

Į ką atkreipti dėmesį?

Remiantis Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ duomenimis, dažniausiai aptinkamų gedimų trejetukas: nesureguliuoti artimųjų šviesų žibintai, netvarkinga pakabos sistema ir netvarkinga stabdžių sistema.

Inter Cars Lietuva“ atstovas Liutauras Pocius teigia, kad yra kur kas daugiau punktų, kuriuos privalu patikrinti ruošiant automobilį techniniai apžiūrai.

„Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, ar kėbulas neturi kiaurai iškarodavusių korozijos židinių ar visos plastmasinės kėbulo detalės yra nesulūžusios ir neturi aštrių briaunų. Patikrinti, ar tvarkingai veikia langų atidarymo, uždarymo mechanizmas“, – galimus gedimus vardija L. Pocius.

Svarbi yra ir padangų būklė. Prieš techninę apžiūrą rekomenduojama patikrinti padangų protektoriaus gylį. Standartiškai vasarinių padangų protektoriaus gylis turėtų būti mažiausiai 1,6 mm, o žieminių 3 mm.

„Tačiau vis tik rekomenduočiau rinktis vasarines padangas, kurių protektoriaus gylis būtų 3-4 mm, žiemines nors 5-6 mm, nes mažėjant protektoriaus gyliui, mažėja ir vandens bei purvo pašalinimas, o tai labai svarbu geram sukibimui“, – aiškina L. Pocius.

Lietuvos autoservisus vienijančios „Motointegrator.com“ platformos atstovo Roberto Tamulevičiaus teigimu, vairuotojai taip pat dažnai pamiršta, iš pažiūros nereikšmingus, tačiau, automobilio techniniai apžiūrai svarbius dalykus.

„Pavyzdžiui, valytuvai turi valyti per visą plotą nepalikdami nevalytų ruožų, o apiplovimo purkštukai turi purkšti ant lango, automobilyje turėtų būti vaistinėlė ir gesintuvas su nepasibaigusiu galiojimo laiku ir šviesą atspindinti liemenė“, – sako R. Tamulevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)