Su redakcija susisiekęs skaitytojas papasakojo, kad kaip tik paskelbus karantiną nuo kovo 16 d. iki kovo 30 d., baigiasi jo vairuotojo pažymėjimo galiojimo data.

„Ką daryti tokiu atveju? Medicininė komisija negalima. Be medikų pažymos, „Regitra“ naujo pažymėjimo neišduoda. O medicinos įstaigos patikrai nepriima“, – pabrėžė pašnekovas.

Jis akcentavo, kad dirbti taip, kaip rekomenduojama karantino metu – nuotoliniu būdu – negali. Be to, negali ir pasirinkti kito kelionės būdo – automobilis yra būtinas.

„Manau, šis klausimas aktualus ne tik man. Žmonės dirba vairuotojais, veža pirmo būtinumo prekes į vaistines ar parduotuves, vyksta dirbti į kitus miestus ir pan. Ar negalėtų būti vairuotojų pažymėjimų galiojimas pratęstas karantino laikotarpiui bei tam terminui, kuris reikalingas reikiamiems dokumentams surinkti“, – svarstė „Delfi“ skaitytojas.

Patarimas tik vienas

„Delfi“ susisiekus su „Regitra“, valstybės įmonės Komunikacijos skyriaus specialistė Emilija Bardauskienė pabrėžė, kad kol kas tarpinstituciniu lygmeniu ieškoma sprendimų, ką daryti tokiais atvejais.

„Kai tik bus priimti galutiniai sprendimai, apie tai bus pranešta visuomenei. Suprantame, jog situacija yra neeilinė, tad atsižvelgiant į tai, ieškome geriausių sprendimų, kad mūsų klientai patirtų kuo mažiau nepatogumų“, – akcentavo žinovė.

Visgi Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkė Laura Salokaitė „Delfi“ informavo, kad bandoma tartis su VĮ „Regitra“, jog šalyje paskelbus karantiną, vairuotojai galėtų naudotis net ir negaliojančiais dokumentais.

„Policija rekomenduoja vairuojams turėti su savimi nors ir negaliojantį vairuotojo pažymėjimą, kad mūtų matoma jo galiojimo data“, – patarė L. Salokaitė.

Nepamirškite pažymėjimo namuose

Papildyta 15:40 val. Pirmadienį popiet „Regitra“ išplatino pranešimą žiniasklaidai su paaiškinimu, ką daryti, jeigu vairuotojo pažymėjimas nustojo galioti.

Reaguojant į susidariusią situaciją šalyje ir tai, jog „Regitros“ bei kitų institucijų veikla yra laikinai pasikeitusi, karantino laikotarpiu baigusius galioti vairuotojo pažymėjimus, jei nėra galimybės jų pasikeisti internetu, „Regitra“ kviečia vežiotis su savimi.

Susidarius situacijai, kuomet medicinos įstaigose yra didelis užimtumas ir vairuotojai negali pasitikrinti sveikatos bei gauti medicininės pažymos, tarpinstituciniu lygmeniu rastas sprendimas. Siekiant neapriboti teisės vairuoti asmenims, kurių vairuotojo pažymėjimai baigia galioti karantino laikotarpiu, su policija sutarta, jog šie asmenys nuo kovo 13 d. iki kovo 30 d. privalo vežiotis fizinį dokumentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)