Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė informavo, jog jau dabar viešojo transporto autobusai ir troleibusai yra valomi stipresnėmis dezinfekcinėmis priemonėmis nei anksčiau.

„Iki šiol autobusai ir troleibusai kasdien būdavo valomi specialiu šarminiu valikliu, kuris turi dezinfekcinių savybių, bet dabar pasirinkti dar stipresnio dezinfekcinio poveikio valikliai, kurie naudojami ir medicinos įstaigose“, – sakė M. Bielinytė.

Valo ir dienos eigoje

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat paaiškino, jog viešojo transporto priemonių švarai užtikrinti taikomos keturios valymo rūšys: kasdienis, periodinis ir generalinis plovimai bei sėdynių plovimas.

„Kasdienio valymo metu kruopščiai išvalomos grindys, nuvalomi langų rėmai, kiti vidaus paviršiai. Naudojant valymo ir dezinfekavimo priemones kasdien nuvalomi visi paviršiai, skirti keleiviams laikytis – turėklai, rankenos, sėdynių atlošų porankiai. Keleiviams taip pat rekomenduojame laikytis higienos reikalavimų“, – aiškino „Susisiekimo paslaugos“ atstovė.

Rekomendacijos keleiviams

Apie saugumo priemones informuojami ir vairuotojai, kuriems tiek elektroniniu būdu, tiek spausdintos platinamos rekomendacijos, kaip saugotis nuo virusų, užtikrinti asmeninę higieną, rūpintis savimi ir aplinkiniais.

„Šios rekomendacijos paruoštos Vilniaus miesto savivaldybei bendradarbiaujat su Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistais. Taip pat ruošiama speciali vaizdinė medžiaga su pačiomis svarbiausiomis rekomendacijomis, kurias komentuos bei vizualiai demonstruos Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistai – jas vežėjų darbuotojams bei kontrolieriams planuojamas anonsuoti jau šiandien ar rytoj“, – pranešė M. Bielinytė.

Be rekomendacijų, viešojo transporto vairuotojams bus dalinamos ir dezinfekcinės servetėlės, jog jie galėtų dažniau valyti savo darbo vietos paviršius, rankas bei taip užtikrinti higieną. M. Bielinytė įvardijo, kad „Vilniaus viešasis transportas“ organizuoja 4 mobilias valytojų brigadas, kurios pagal sudarytus maršrutus važinės po galinius punktus ir dezinfekuos salonus dienos metu.

Higiena ir kontrolės autobusuose

Dezinfekuojamos ne tik viešojo transporto erdvės, tačiau ir kiekvienas keleivių kontrolės autobusiukas. Šiose vietose yra sutelktos visos dezinfekcinės priemonės – rankų ir paviršių valymo skysčiai, respiratoriai, vienkartinės pirštinės, šluostės. M. Bielinytė sakė, kad dėl šių dezinfekcinių priemonių naudojimo kiekvienas kontrolės ekipažas jau anksčiau buvo instruktuotas atskirai.

„Nuolat akcentuojama paviršių dezinfekavimo ir vėdinimo svarba – tokios instruktavimo taisyklės taikomos nuolat. Vyriausieji brigados kontrolieriai yra įpareigoti sekti minėtų priemonių atsargas tarnybiniame transporte. Vilniaus miesto savivaldybės ir Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistų paruoštos rekomendacijos yra iškabintos darbuotojų susirinkimo vietoje, per pasitarimus instrukcijos yra aptariamos ir gyvai“, – komentavo M. Bielinytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)