Žalioji rodyklė sugrąžinta šviesoforais reguliuojamoje Liepkalnio ir Žirnių gatvių sankryžoje – tą užfiksavo feisbuko grupės „Reidas Vilniuje“ lankytojai.

Šioje sankryžoje vairuotojai buvo įpratę sukti į dešinę tada, kai dega raudonas šviesoforo signalas, o po eismo pakeitimų negailėjo karčių žodžių miesto valdžiai.

Anot vairuotojų, po to, kai čia neliko lentelės su žalia rodykle, spūstyse tekdavo gaišti laiką ne tik rytinio ar vakarinio piko metu, bet ir viduryje dienos.

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, jog pirmiausia jos grąžinamos 6-iose sankryžose, kurias pagal Vilniaus miesto savivaldybės pateiktą sąrašą įvertino ir patvirtino Transporto kompetencijų agentūra: Liepkalnio g. – Žirnių g. – Minsko pl., Saltoniškių – Sėlių g., A. Goštauto – Gynėjų g., G. Vilko – Baltupio – Didlaukio g., T. Narbuto – Saltoniškių g., Nemenčinės pl. – Saulėtekio al.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovė Modesta Gusarovienė teigė, kad dalyje sostinės sankryžų taip pat jau yra numatytos ir papildomos šviesoforų sekcijos į dešinę. Planuojama, kad lentelės jose atsiras laikinai, iki infrastruktūros pakeitimų.

M. Gusarovienė pridūrė, jog šviesoforų lentelių su žaliosiomis rodyklėmis įrengimas numatytose sankryžose miestui papildomai nekainuos. Šiuos darbus rangovai atliks pagal SĮ „Susisiekimo paslaugos“ šviesoforų priežiūros paslaugų sutartis. Bus montuojamos tos pačios lentelės, kurios mieste jau buvo naudotos.

Pabrėžiama, kad Transporto kompetencijų agentūrai (TKA) pateiktas svarstyti 24 sankryžų, kuriose norima sugrąžinti žaliąsias rodykles, sąrašas.

Iš šių 24-ių sankryžų bene svarbiausios yra 9-ios, kuriose infrastruktūros pokyčiai, galintys užtikrinti saugesnį eismo judėjimą, negalimi.

  1. Nuo Saltoniškių g. link Sėlių g. ir nuo Sėlių g. link Vytauto g.
  2. Nuo A. Mickevičiaus g. link Vytauto g.
  3. Nuo A. Goštauto g. link Gynėjų g. Nuo Upės g. link Saltoniškių g.
  4. Nuo Ateities g. link Fabijoniškių g.
  5. Nuo Saulėtekio al. link Nemenčinės pl.
  6. Nuo Geležinio Vilko g. link Baltupio g.
  7. Nuo Apkasų į Minties g.
  8. Nuo T. Narbuto g. link Saltoniškių g. (link Vytauto g.)
  9. Nuo Saltoniškių g. (nuo PC Panorama) link T. Narbuto g.

Dar 15-oje šviesoforų lenteles su žaliomis rodyklėmis siūloma grąžinti ir ieškoti galimų infrastruktūros patobulinimų ateityje. Esant poreikiui ir užtikrinant eismo saugumą, šiose sankryžose galėtų atsirasti papildomos sekcijos į dešinę ar kiti infrastruktūros pakeitimai. Dalyje šių sankryžų darbai jau vykdomi ar bus pradėti artimiausiu metu – tarp jų, pavyzdžiui, ir Liepkalnio g. – Žirnių g. – Minsko pl. sankryža, kurioje eismo pertvarkymo darbai suplanuoti jau kovo mėnesiui.

Iki šiol agentūra išanalizavo ir išvadas pateikė dėl šių sankryžų, kuriose nuo šiandien pradedami lentelių kabinimo darbai:

  1. Liepkalnio g. – Žirnių g. – Minsko pl. (nuo Žirnių g. link Liepkalnio g.)
  2. Saltoniškių – Sėlių g. (nuo Saltoniškių g. link Sėlių g.)
  3. Goštauto – Gynėjų g. (nuo Goštauto g. link Gynėjų g.)
  4. G. Vilko – Baltupio – Didlaukio g. (nuo G. Vilko g. link Baltupio)
  5. T. Narbuto – Saltoniškių g. (nuo Narbuto g. link Saltoniškių Vytauto g. kryptimi ir
  6. nuo Saltoniškių g. (nuo Panorama) link Narbuto g.)
  7. Nemenčinės pl. - Saulėtekio al. (nuo Saulėtekio al. link Nemenčinės pl.)

Likusias sankryžas iš savivaldybės sąraše pateiktų Transporto kompetencijų agentūra analizuos toliau ir pateiks galutines išvadas.
Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas aiškino, jog kol kas TKA patvirtino 6 sankryžas iš pateiktų 24-ų, tačiau vilniečiai žaliomis rodyklėmis galės džiaugtis ir dar keliolikoje kitų sankryžų.

„Sutarėme, jog 6-ose sankryžose, kur žaliosios rodyklės grąžinamos neterminuotam laikui, darbus pradedame tuojau pat, o dar keliolikoje sankryžų žalias rodykles grąžiname be patvirtinimo, tačiau ir be pasisakymo prieš. Apie tai, kad rodykles grąžinsime ir kitose sankryžose, pranešėme Transporto kompetencijų agentūrai. Šiose sankryžose paraleliai ieškosime sprendimų, kurie užtikrintų infrastruktūros pagerinimą eismo saugumo ir pralaidumo prasme, o juos radę, jei tai įmanoma, žalias rodykles pakeisime kitais sprendimais", – aiškino V. Mitalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)