„Nagrinėjame situaciją, ar būtų saugu ir pagerintų eismo sąlygas leidimas prie degančios raudonos šviesos leisti atlikti posūkį į dešinę. Tai gana sudėtingas vertinimas, ekspertai turi įvairių nuomonių, bet mes ties tuo dirbame“, – teigė J. Narkevičius.

Anot ministro, savivaldybės gali grąžinti į sankryžas „žaliąsias rodykles“ ir nelaukiant Transporto kompetencijų agentūros vertinimo.

„Savivaldybės gali atstatyti tas rodykles nelaukiant agentūros vertinimo. Kai kurios savivaldybės tuo naudojasi. (...) Buvo laiko iki tol (sausio 1 d. – ELTA) įvertinti, padaryti monitoringą, padaryti eksperimentą, kai srautas nėra didelis miestuose ir pasiruošti tam procesui. Būtent tam procesui absoliučiai nebuvo kai kuriuose savivaldybėse pasiruošta“, – LRT radijui sakė J. Narkevičius.

ELTA primena, kad nuo šių metų sausio šalies sankryžose neliko vadinamųjų „žalių rodyklių“, tačiau, kilus visuomenės pasipiktinimui, Vyriausybė sausio 8 dieną pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui jas tam tikrose vietose grąžinti. Dėl šviesoforo įrengimo taisyklių buvo priimtas susisiekimo ministro įsakymas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)