Sausio pradžioje nusprendus, kad senoji tvarka ir papildomos lentelės turi būti grąžintos, Vilniaus miesto savivaldybė tvirtino, kad žingsnis atgal daugiau investicijų nepareikalaus.

Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas aiškino, jog papildomų lentelių su žalia rodykle nuėmimo ir grąžinimo atgal darbai yra įtraukti į šviesoforų priežiūros sutartį, ir papildomai nieko nekainuoja.

Paklaustas, kam buvo panaudota minėta pinigų suma, savivaldybės atstovas paaiškino, kad lėšos buvo skirtos sankryžų atnaujinimui.

„103 tūkst. eurų yra išleista per praėjusius metus. Šios lėšos buvo skirtos 19-ai sankryžų, kuriose buvo įrengtos naujos papildomos sekcijos, perprogramuoti šviesoforai, įdiegta nauja inžinerinė sistema ir atliktas papildomas gatvių eismo juostų ženklinimas“, – sakė V. Mitalas.

Vicemeras pasakojo, jog net ir grąžinant papildomas lenteles su žaliomis rodyklėmis, pertvarkytose 19-oje sankryžų šviesoforų įrengimas nebus keičiamas, o eismo juostų ženklinimas išliks toks, koks buvo numatytas prieš Naujuosius metus.

V. Mitalas sakė, jog iš viso sostinėje buvo 120 sankryžų su žaliomis rodyklėmis. 52-ose vietose buvo ne tik nuimtos papildomos lentelės, tačiau ir atliktas naujas šviesoforų programavimas. Anot jo, dar keliose sankryžose papildomos sekcijos atsiras greitu metu.

Savivaldybės atstovas aiškino, kad papildomų lentelių gaminti taip pat nereikės, mat tos, kurios buvo nuimtos, yra išsaugotos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)