Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas teigė, jog papildomos rodyklės bus pradėtos montuoti tada, kai bus pakeistos šviesoforų įrengimo taisyklės. Savivaldybės atstovas paaiškino, kad jos jau yra atsiųstos derinti ir, Susisiekimo ministerijos sprendimu, turėtų būti patvirtintos per artimiausias kelias dienas.

Šviesoforų įrengimo taisyklėse vėl turėtų būti numatyta, kad galima įrengti papildomas lenteles su žaliomis rodyklėmis. V. Mitalas aiškino, kad tik įsigaliojus naujoms taisyklėms, savivaldybės galės su Susisiekimo ministerija tartis, kuriose gatvėse bus galima įrengti žalias rodykles.

„Kai buvo priimtas nutarimas, kad Kelių eismo taisyklės pasikeitė ir žalių rodyklių negali būti, kartu buvo pakeistos ir šviesoforų įrengimo taisyklės. Dabar, kai Vyriausybė vėl pakeitė taisyklės, kad žaliosios rodyklės kai kur galimos, vėl reikia pakeisti šviesoforų įrengimo taisykles ir priimti atitinkamus sprendimus“, – aiškino V. Mitalas.

Vicemeras sakė, kad kitos savaitės pirmosiomis dienomis, patikrinusi kai kurias sankryžas, Vilniaus miesto savivaldybė galės Susisiekimo ministerijai pateikti tikslų sąrašą, kur sostinėje galėtų būti sugrąžintos papildomos lentelės su žaliomis rodyklėmis.

Paklaustas, kokiose sankryžose konkrečiai, gali būti įrengtos žalios rodyklės, V. Mitalas neįvardijo ir teigė, kad tokį sąrašą galės pateikti tik tada, kai visos sankryžos bus ištirtos, o žalių rodyklių poreikis argumentuotas.

Šviesoforas

„Mes labai atidžiai stebime visas sankryžas, ten kur įrengtos papildomos sekcijos, žiūrime, ar jas reikia patobulinti. Jei buvo pakeistas šviesoforų programavimas, tikriname, ar nereikia jo dar kartą keisti. Turime keliolika tokių sankryžų, tačiau tikslų sąrašą pateiksime kitą savaitę. Nenorime žmonėms kelti lūkesčių, kurių galbūt negalėsime įgyvendinti, nes sąrašą tvirtins Susisiekimo ministerija“, – sakė Vilniaus vicemeras.

V. Mitalas sakė, kad sankryžas tiria savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“, kurie aiškinasi ne tik kur papildomos lentelės padidintų eismo pralaidumą, tačiau ir kaip būtų galima padidinti pėsčiųjų saugumą, dėl kurio pirmiausia žalios rodyklės buvo panaikintos.

Pasiteiravus, ar tokiose vietose, kaip Saltoniškių ir T. Narbuto gatvių sankryža, kur važiuojamąja kelio dalimi nevyksta joks pėsčiųjų eismas, nes yra įrengtos požeminės perėjos, gali būti sugrąžintos papildomos rodyklės, V. Mitalas patvirtino, kad tokia galimybė yra, jei tai bus geriausias sprendimas eismo problemoms spręsti.

„Šioje sankryžoje buvo nuimtos papildomos lentelės ir neįrengėme papildomų sekcijų, todėl iš naujo įvertinsime, ar ten nereikia žalios rodyklės į dešinę“, – sakė savivaldybės atstovas.

V. Mitalas teigė, kad savivaldybė tikisi, jog ketvirtąją sausio savaitę vairuotojai vėl galės dalyvauti eisme naudodamiesi papildomomis lentelėmis su žaliomis rodyklėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)