Miesto meras Remigijus Šimašius teigė, kad gerai, jog susisiekimo ministerija reaguoja į situaciją ir nori išspręsti sunkumus.

Vicemeras Vytautas Mitalas tvirtino, kad yra trys sankryžų sąrašai: sankryžos, kur būtinos sekcijos, sankryžos, kur nori ieškoti galimybių, kad žalios rodyklės liktų bei tokios sankryžos, kuriose eismą dar reikia spręsti.

Vytautas Mitalas, Remigijus Šimašius

O kiek Vilniui kainuos žalių rodyklių grąžinimas, jei Vyriausybė tai patvirtins? Sostinės savivaldybės atstovai teigė, kad „naujų žalių lentelių klausimas nebus brangus“, o sankryžose, kur jau įrengtos naujos sekcijos, jų lentelėmis tikrai nekeis. „Atgal žalių rodyklių nekabinsime ten, kur sutvarkytos naujos sekcijos“, – tvirtino V. Mitalas.

Šimašiui termino nukėlimas netinka, nori grąžinti žalias rodykles visam laikui

„Termino nukėlimas metams nėra joks sprendimas, Mes to nesiekiame, neprašome ir tai nebūtų sprendimas, – teigė R. Šimašius, pridurdamas, kad tai tėra vairuotojų erzinimas. – Vairuotojų erzinimo niekam nereikia.“

Jo teigimu, sprendimai buvo priimti remiantis „pseudo tyrimu be jokių duomenų, tyrimų iš policijos“.

Meras teigė, kad buvo manipuliuojama viešąja nuomone. „Šiandien mes prašome suteikti galimybę miestams galimybę patiems spręsti, kur turi grįžti žaliosios rodyklės“, – tęsė R. Šimašius.

„Vilniaus savivaldybė niekada neprašė nukelti to termino. Šiandien irgi to neprašo. Galiu pasakyti, kad tai – ne sprendimas“, – teigė meras ir pridūrė, kad jei rodyklės bus nuimamos ir grąžinamos kas metus, kils tik dar didesnis chaosas.

„Sprendimai buvo priimti be tyrimo, – prieš šešerius metus padarytą analizę vertino R. Šimašius. – Nelabai priimčiau iš bakalauro tokius darbus.“

Jis taip pat kritikavo viešai pasklidusią nuomonę, esą tai buvo nustatyta Europos Sąjungos.

Vytautas Mitalas

Ar lentelės Vilniuje nebuvo nuiminėjamos per vėlai, kone paskutinę naktį? R. Šimašius neatsakė į šį klausimą teigdamas, kad į jį atsakys vicemeras Vytautas Mitalas.

Meras teigė, kad yra nusivylęs Vyriausybės sprendimais, dėl kurių ir kilo toks sąmyšis, tačiau pridūrė, kad norėtų pasitikėti Vyriausybe. „Nesinorėtų tikrinti vyriausybės argumentaciją“, – kalbėjo R. Šimašius.

Vicemeras neslepia, kad pavojus pėstiesiems nesumažėjo, eismas stringa

Vicemeras V. Mitalas teigė, kad preliminarų didžiausią galvos skaudulį keliančių sankryžų sąrašą turi. Jame – keliolika sankryžų.

Vytautas Mitalas, Remigijus Šimašius

Beje, ministerija kritikuoja savivaldybes, esą savivaldybės nepasiruošė, tačiau tokios kritikos nepriimantis V. Mitalas teigė, kad buvo ruošiamasi, bei yra sankryžų, kur be žalių rodyklių eismas neįsivaizduojamas.

Jo teigimu, itin sumažėjo ir eismo pralaidumas, nuėmus rodykles. „Kai kuriose sankryžose vairuotojams reikia laukti po keliolika ar keliasdešimt minučių“, – įvardijo V. Mitalas, neneigdamas, kad eismas Vilniuje po naujovių įvedimo sulėtėjo.

V. Mitalas taip pat pridūrė, kad ir pėstiesiems nėra taip saugu, kaip buvo tikėtasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)