Prekybos centro „Senukai“ specialistas Adas Dručiūnas dalinasi patarimais, padėsiančiais tinkamai paruošti automobilį žiemos kelionėms ir išvengti dažniausiai su jomis susijusių nesklandumų.

Užšalę langai

Užšalę, apsnigti langai yra vienas nemaloniausių dalykų, pasitinkančių vairuotojus dažną žiemos rytą. Neretai, bandydami sutrumpinti automobilio langų grandymo laiką ir nenorėdami vėluoti į darbą, vairuotojai nesivargina visiškai nuvalyti langų ir pradeda važiuoti tiesiog nusivalę mažą plotelį, kuris labai apriboja matomumą ir kelia pavojų visiems eismo dalyviams.

A. Dručiūnas tikino, kad saugią kelionės pradžią užtikrinti galima įsigijus vos keletą tinkamų priemonių. Kokybiškas ledo grandiklis ir šluotelė tankesniais šereliais – vieni iš jų. Jais specialistas rekomendavo pasirūpinti dar neprasidėjus šalčiams. Tada automobilio valymas bus efektyvesnis ir nereikės rizikuoti savo ir artimųjų sveikata kelyje.

Prišalę valytuvai ir durelės

Dar viena problema, su kuria žiemos metu susiduriama ypač dažnai, yra prie stiklo prišalę valytuvai. Specialistas pastebėjo, jog didžiausia klaida, kurią daro vairuotojai – valytuvus pėšia su jėga. Jo teigimu, kur kas patogiau ir saugiau naudoti specialų ledo atitirpinimo skystį, kuris ne tik greitai, veiksmingai jį šalina, bet ir nepažeidžia valytuvo gumų, kuriam laikui apsaugo stiklus nuo pakartotinio užšalimo.

Šlapdriba šaltuoju metų laiku neišvengiama, todėl kokybiški valytuvai – svarbus atributas. A. Dručiūnas rekomendavo žiemai prasidėjus valytuvus apžiūrėti ir įsitikinti, jog gumos nesutrūkinėję, stabiliai laikosi, o pastebėjus, kad jie savo funkcijos kokybiškai nebeatlieka – įsigyti naujus. Siekiant užkirsti kelią valytuvų prišalimui, gumas rekomenduojama sutepti specialia priemone silikono pagrindu. Tą patį patariama padaryti ir durelių gumoms, kad netektų gaišti laiko bandant atplėšti ir jas.

Rasojantys langai

Nuo automobilio nuvalėte sniegą, nugrandėte langus, bet įsėdę pamatėte iš vidaus aprasojusius ar apšalusius langus? Pasak specialisto, to priežastis – automobilyje susikaupusi drėgmė.

„Jeigu taip atsitiko, kad stiklai užšalo iš vidaus, jums pagelbės langų atitirpinimo skystis. Įjunkite salono šildymą, šilumos srautą nukreipkite į langus, užpurkškite skysčio ant apledėjusio automobilio stiklo ir popierine servetėle ar mikrošluoste nuvalykite“, – patarė A. Dručiūnas.

Norint užbėgti įvykiams už akių ir išvengti šio proceso, specialistas rekomendavo naudoti automobiliams skirtą drėgmės rinktuvą. Jis pašalins drėgmę iš automobilio ir neleis rasoti langams, padės išvengti jų užšalimo iš vidaus.

Drėgmę automobilyje sumažinti pavyks ir pasirinkus guminius grindų kilimėlius. Medžiaginiai kilimėliai sugeria vandenį, kuris po truputį garuoja, o guminiai kilimėliai sulaiko vandenį, kurį prieš įsėdant į automobilį tereikia išpilti.

Specialisto teigimu, siekiant užkirsti kelią langų rasojimui, į pagalbą galima pasitelkti ir specialų skystį. Jis langą padengia plona plėvele, neleidžiančia drėgmei kauptis ant stiklo. Svarbu prieš naudojant skystį langą švariai nuvalyti, o užpukštam skysčiui leisti visiškai išdžiūti.

Užšalusi spynelė

Geriausias sprendimas atrakinti užšalusią spynelę – specialus jų atitirpinimo skystis. „Jis ne tik palengvina spynelių atrakinimą, bet ir pašalina iš jų drėgmę, pagerina mechanizmų veikimą ir apsaugo nuo korozijos“, – teigė ekspertas ir priminė, jog vos keletas įsigytų priemonių ne tik palengvina keliones automobiliu žiemą, bet ir padeda sutaupyti daug brangaus laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)