Prognozuojama, kad Vilniaus gatves turėtų užkloti 3-7 cm sniego sluoksnis. Dėl šios priežasties dar gerokai prieš vakarinį piką „Grinda“ išsiuntė turimą techniką budėti į gatves.

Žiemos ekipažai budi pavojingiausiuose sostinės ruožuose: prie T. Narbuto, Olandų, V. Kudirkos, S. Batoro, Ukmergės, Gariūnų, Pergalės, Ozo, Žaliųjų ežerų ir Popieriaus gatvių bei Savanorių pr. įkalnių. Be to, vairuotojai apie susidariusią sudėtingą situaciją yra raginami pranešti trumpuoju telefonu 1355.

Nepaisant to, kad sniegui sostinę prižiūrinčios tarnybos pasiruošė, piko metu išvalyti gatves, pilnas mašinų, neretai yra neįmanoma. Todėl vairuotojai raginami būti ypač atidūs. Dėl slidžios dangos pailgės stabdymo kelias, gatvės bus slidesnės nei įprastai, be to, bus apribotas ir matomumas.

Važiuosiantys į namus snygio metu turėtų pasirinkti ne įprastus, o alternatyvius, maršrutus, kad aplenktų spūstis. Jeigu tas neįmanoma, reikėtų nusiteikti ilgesnei nei įprasta kelionei namo, arba iš darbo išvažiuoti vėliau nei įprastai.

Kaip skelbia Vilniaus eismo valdymo centras, 16 valandą sostinės gatvėse jau buvo susiformavusios 11 spūsčių. Kebliausia situacija Ozo, Kareivių, Geležinio Vilko gatvėse. Spūstys susiformavo Savanorių prospekte, Kalvarijų, Olandų gatvėse.

Trys taisyklės

Pabrėžiama, kad pirma taisyklė, kurios prasidėjus snygiui ir pasikeitus oro sąlygoms turi laikytis vairuotojai, yra saugus atstumas. Vairuotojai turėtų palikti tarp automobilių tokius tarpus, kad prireikus staiga stabdyti, neįvyktų avarija.

Važiuojantys spūstyje turėtų pasisemti kantrybės ir be reikalo nenardyti iš vienos juostos į kitą. Toks elgesys lems, kad sutaupysite vos minutę ar kelias, o avarijos tikimybė kaip reikiant išaugs. Jeigu prireikia persirikiuoti iš vienos juostos į kitą, tą reikėtų daryti tolygiai, vengiant staigių judesių vairu ar staigių akceleratoriaus, stabdžių paspaudimų.

Akcentuojama, kad jeigu į kelią išvažiuoti teko apsnigtu automobiliu, reikėtų nepamiršti nusivalyti visų jo langų, ne tik priekinio. Nenusivalę šoninių langų rizikuojate nepastebėti aplink esančių kitų vairuotojų, pėsčiųjų, ir sukelti eismo įvykį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)