Kuo blogas balkonas arba rūsys?

„Jei jūsų turimas balkonas arba rūsys yra sandarus, tamsus, vėsus, apsaugotas nuo tiesioginių saulės spindulių, kuriame nėra temperatūrų svyravimų, nėra skersvėjų, yra sausa, nėra kontakto su cheminėmis arba aštriomis medžiagomis, galinčiomis pažeisti gumą, tai sveikiname, toks balkonas, arba rūsys, yra puikiausia vieta padangoms sandėliuoti“, – sako „Helijo ratų“ vadovas Andrius Valiukonis.

Drėgmė, tiesioginiai saulės spinduliai, kaip ir temperatūrų svyravimai, bei kontaktas su cheminėmis medžiagomis, padangoms didžiulė meškos paslauga, tiesiogiai skatinanti cheminių reakcijų procesus padangose. Viso to pasekmė – suaižėjusios, suskilinėjusios, patvarumo savybes praradusios padangos.

Žieminės padangos

Ką daryti, kad padangos tarnautų kuo ilgiau

Numontuotas padangas reikia kruopščiai nuplauti, pašalinti purvą, druskas, apžiūrėti ar nėra užsilikę įstrigusių akmenukų, ar nėra jokių įtrūkimų, gumbų ir kitų pažeidimų. Po padangų naudojimo sezono, reiktų kritiškai įvertinti likusį padangų protektoriaus gylį.

„Jei padangų laikymo sąlygos yra agresyvios ir nei iš tolo neprimena aukščiau išvardintų rekomenduojamų padangų laikymo sąlygų, tuomet išeitis yra padangas laikyti plastikiniuose nepermatomuose maišuose arba dar paprasčiau – pasinaudoti padangų saugojimo paslauga“, – sakė specialistas.

Kam patikėti padangų saugojimą

Didelė dauguma vairuotojų dėl informacijos stokos padangas paprastai sudeda garažo kampe, sukrauna vieną ant kitos, net nesusimąstę, ar tai nepakenks jų eksploatavimui. Visgi jei padangos numontuotos nuo ratlankių – pati optimaliausia jų laikymo pozicija yra vertikali.

Galima įsigyti, ar sumeistrauti padangų laikymo stelažą, taip apsaugant padangas nuo susispaudimo ir formos pakeitimo. Laikant padangas be ratlankių ir sukrautas viena ant kitos, po kelių mėnesių sandėliavimo rūsio kampe jos bus deformuotos, pakeitusios formą.

Ant ratlankių sumontuotas padangas galima laikyti horizontaliai sukrautas viena ant kitos, arba sukabintas. Svarbu prisiminti, kad ilgai stovėjusio ir neeksploatuoto automobilio padangos, nuo automobilio svorio, taip pat pakeičia formą. Sumontavus tokias padangas automobiliui galima jausti vibraciją juo važiuojant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)