Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino, kad neseniai atnaujintoje gatvėje eismo judėjimo tvarka vėl keičiasi – A juosta atveriama ir elektromobiliams. Savivaldybės atstovai patikino, kad tai pilotinis projektas, todėl vis dar yra stebima, kokią įtaką transporto judėjimui turi pakeitimai. Praėjus mažiau nei mėnesiui buvo priimtas sprendimas, kad viešasis transportas A juosta Ukmergės gatvėje gali dalintis ir su elektromobiliais.

„Kurį laiką stebėsime viešojo transporto greitį, lengvųjų automobilių vairuotojų elgesį ir kelių eismo taisyklių pažeidimų skaičių viešojo transporto juostose“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis.

Atstovas paaiškino, jog remiantis savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atliktais tyrimais, kasdien darbo dienomis Ukmergės gatve (centro kryptimi) keliauja iki 15 tūkst. viešojo transporto keleivių, o A juosta per rytinio piko valandą pravažiuoja apie 600 pažeidėjų.

Ukmergės gatvė Vilniuje

„Policijai kontroliuojant eismą viešojo transporto juostoje, viešojo transporto vėlavimai sumažėjo du kartus, o autobusų greitis padidėjo vidutiniškai 10-30 procentų. Šiuos Kelių eismo taisyklių pažeidimus fiksuoja gatvėse sumontuoti greičio matuokliai bei troleibusuose ir autobusuose įrengti vaizdo registratoriai bei vaizdo kameros. Tačiau kol kas, toks kontrolės mechanizmas yra nepakankamas ir neužtikrina sklandaus viešojo transporto darbo ir pažeidėjų skaičiaus mažėjimo, – sakė savivaldybės atstovas.

Jis tai pat pabrėžė, kad dar po mėnesio bus išanalizuoti nauji rezultatai, kuriais remiantis eismo judėjimo tvarka gali būti keičiama dar kartą.

Specialistas taip pat priminė, kad šio pilotinio projekto pagrindinis tikslas yra atverti kelius viešajam transportui, kad būtent tokiu būdu keliaujantys keleiviai savo tikslą pasiektų greičiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)