Pasak prekybos tinklo „Senukai.lt“ rinkodaros vadovo Juliaus Bujanausko, elektroninė prekyba auga kasmet: „Greitai besisukančiame pasaulyje, žmonėms labai svarbus jų laikas, todėl ypač klesti elektroniniai apsipirkimai, netgi perkant padangas. Padangų pirkimas internetu proporcingai auga kasmet. Lyginant 2018 ir 2019 metų mėnesius nuo sausio iki rugsėjo, padangų pardavimas internetu šiemet paaugo net 38 procentais".

Iš įdomios statistikos, pasak specialisto, būtų galima paminėti, kad šiemet jaučiams dygliuotų padangų poreikio padidėjimas. Lyginant 2018 ir 2019 m. sausio-rugsėjo mėnesius, šiemet dygliuotų padangų nupirkta 9 procentais daugiau.

Pirkti internetu vilioja didesnis pasirinkimas nei įprastoje parduotuvėje

Vartotojai ypač vertina platų asortimentą vienoje vietoje, kurį galima pasiekti vos keliais paspaudimais, neišeinant iš namų. Padangomis prekiaujančiose elektroninėse parduotuvėse galima rasti įvairių prekių ženklų, diametrų, skirtingų savybių, naujų ir restauruotų padangų viename puslapyje.

Jeigu padangas pirkote labai seniai, tikriausiai, nebeatsimenate, kokie jūsų padangų išmatavimai. Ne bėda, nes padangų aukštį, plotį ir skersmenį, galite lengvai rasti ant degalų bako dangtelio, vairuotojo durelių ar padangos šoninės sienelės.

O tada elektroninėje parduotuvėje užtenka filtruose pažymėti matmenis, pageidaujamus prekės ženklus ir visas jus dominantis asortimentas atsiras prieš jūsų akis. Jeigu kyla papildomų techninių klausimų, juos visada galima užduoti telefonu, elektroniniu paštu ar šiuolaikinėse e-parduotuvėse esančiuose gyvojo bendravimo langeliuose.

Padangas pirkti internetu naudinga sveikatai

Dar vienas didelis privalumas padangas perkant internetu tas, kad pirkėjui nereikia nieko kelti ir nešti, jos pristatomos tiesiai į namus ar net į autoservisą, kuriame bus keičiamos. Tai ypač vertina vartotojai, susiduriantys su nugaros skausmais ar turintys kitų sveikatos problemų. Be to, daugelis elektroninių parduotuvių siūlo padangas pristatyti nemokamai.

Perkant padangas naudinga žinoti

Renkantis padangas svarbu žinoti, kad žieminės padangos skirstomos į kelis tipus: minkštojo mišinio, kietojo mišinio ir dygliuotas. Jeigu ketinate įsigyti naujas padangas, įvertinkite vietovę, kurioje gyvenate, kokiais keliais daugiausia važinėjate ir ar automobiliu vyksite į užsienį, kadangi kai kuriose šalyse dygliuotos padangos yra uždraustos.

Padangų privalumai ir trūkumai

Dygliuotos padangos. Tokias padangas rekomenduojama rinktis tiems, kuriems dažniau tenka keliauti per nevalomus, snieguotus kelius – tokia kelių būklė dažniausiai pasitaiko gyvenant užmiestyje. Dygliuotos padangos geriausiai sukimba bei užtikrinamas saugumas sudėtingose situacijose: trumpiausias stabdymo kelias, geras valdymas posūkiuose. Taip pat jos pasižymi ilgaamžiškumu. Tiesa, jei planuojate vykti į užsienį, atkreipkite dėmesį, kad kai kuriose šalyse jos uždraustos. Tačiau Baltijos šalyse jų poreikis šiemet augo.

Minkštojo mišinio padangos. Savo savybėmis šios padangos primena dygliuotąsias padangas. Šių padangų tipas itin paklausus Skandinavijos šalyse, kur žiemos labai šaltos ir keliuose pasitaiko daug sniego. Nors minkštojo tipo padangos itin tinka atšiaurioms žiemoms, Lietuvos miestuose su jomis važiuoti nerekomenduojama. Lietuvoje orai labai nepastovūs, tad važiuojant daugiau nei 50km/val. greičiu gali kilti didesnė rizika.

Kietojo mišinio padangos. Pažvelgus į pardavimų statistiką, matoma, kad tokio tipo padangos yra populiariausias pasirinkimas Lietuvoje. Jos yra skirtos važinėti miesto keliuose, esant dideliam greičiui. Jos saugesnės esant šlapiai ar snieguotai kelio dangai. Tačiau šios padangos turi vieną minusą – neužtikrina gero sukibimo su apledijusia kelio danga.

Padangų kainos ir kokybės santykis

Renkantis tinkamas padangas, svarbu atkreipti dėmesį į padangų gamintoją. Žinomi gamintojai padangų tobulinimui kasmet išleidžia milžiniškas pinigų sumas, todėl padangų gamybos technologija nuolat tobulėja, o kartu su ja ir padangų charakteristikos. Būtent dėl šios priežasties renkantis patikimo gamintojo produktą jūs galite būti beveik tikri dėl nepriekaištingos kokybės.

Bet kokiu atveju turėkite omenyje, kad padangų kokybė ne visuomet priklauso nuo jų kainos, t. y. brangiau ne visuomet reiškia geriau. Štai restauruotos padangos parduodamos pigiau, tačiau jų kokybė yra ganėtinai gera. Tiesiog svarbu įsiminti, kad skirtingi automobiliai ir vairavimo įpročiai reikalauja skirtingos kokybės padangų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)