Kaune gyvenantis Erikas, pasakojo, jog zonoje, kur automobilių stovėjimas leidžiamas, buvo pastatęs seną „Renault Scenic“. Vyras pasakojo, kad automobilis toje vietoje stovėjo maždaug porą savaičių. Vis tik, kai Erikas nuvažiavo pasiimti ten stovėjusio automobilio – jo ten nebebuvo.

Vyras pasakojo, kad iš pradžių pamanė, kad automobilį nutempė pareigūnai arba Kauno miesto savivaldybės įgalioti atstovai. Paskambinęs tiek pareigūnams, tiek savivaldybės atstovams Erikas sužinojo, kad nė viena institucija apie automobilio stovėjimą nieko nežino, lygiai taip pat, kaip ir apie jo dingima.

„Skambinau į seniūniją ir į policiją, tačiau jokios informacijos negavau. Pareigūnai paaiškino, kad jei automobilis netrukdo eismui, jis nėra pašalinamas“, – sakė Erikas.

Apleistas neeksploatuojamas automobilis

Kaunietis pasakojo, kad įvertinęs, jog automobilio vertė nedidelė, o ir naudojamas buvo mažai, papildomų veiksmų jam surasti nesiėmė. Vis tik vyras pasakojo, kad nepaisant visko vis vien įdomu, kam prireikė seno „Scenic“.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius teigė, jog savivaldybė miesto daugiabučių kiemų švarinimu neužsiima. Specialistas aiškino, kad daugiabučių namų gyventojai patys atsako už tvarką kiemuose, todėl ir senus automobilius turi pašalinti patys. Anot jo, tuo dažniausiai rūpinasi bendrijų pirmininkai. Tiesa, savivaldybė gali padėti įspėti savininką, kad šis pasirūpintų paliktu automobilių.

V. Jurkevičius aiškino, kad automobilių stovėjimo vietose, kurios priklauso savivaldybei, administracija rūpinasi, kad šeimininkai apleistus automobilius patrauktų patys. Jei savivaldybė gauna skundą dėl palikto automobilio, Viešosios tvarkos skyriaus arba seniūnijos atstovai surenka duomenis apie automobilio stovėjimą, užfiksuoja vaizdinę medžiagą ir susisiekia su šeimininku dėl transporto priemonės patraukimo.

Vis tik savivaldybės atstovas aiškino, jog jei po patikros paaiškėja, kad automobilis turi galiojančią techninę patikrą, civilinės atsakomybės draudimą ir yra registruotas, traktuojama, kad jis nėra apleistas ir fiksuojamas jo stovėjimas. Anot V. Jurkevičiaus, tokių automobilių, iš aikštelės, negali nutempti nei savivaldybės įgalioti asmenys, nei policija.

Automobiliai, specialisto teigimu, Kaune priverstinai pašalinamai tik tais atvejais, kai savininkai yra išvykę į užsienį ir patys automobilių patraukti negali.

„Jei patys savininkai negali pasirūpinti savo transportu, o jis trukdo eismui, kelio darbams ar gatvių valymui, tokiu atveju automobiliai išvežami į saugomas aikšteles. Tolimesne automobilių ateitimi savivaldybė nebesirūpina“, – sakė V. Jurkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)