DELFI drauge su partneriais įgyvendina socialinę akciją „NežVairuok“, ir ragina vairuotojus padėti telefonus į šalį bei imtis svarbiausio darbo – vairuoti. Tam, kad vairuotojams būtų lengviau pastebėti bent dalį pėsčiųjų, kartu su draudimo bendrove „Ergo“ DELFI Vilniaus Šv. Kristoforo progimnazijos mokiniams išdalijo net 200 atšvaitų bei priminė, kaip teisingai jais naudotis.

Primenama, kad atšvaitą pėsčiasis turėtų prisitvirtinti taip, kad jis būtų matomas iš visų pusių.

Geriausia, jei dar prieš išeidami į gatvę, pėstieji atšvaitą prisitvirtintų ant dešinės rankos ties alkūne ir ant kojos žemiau kelio.

Rekomenduojama, kad pakabinami atšvaitai turėtų būti automobilio žibintų aukštyje, taip jie galės maksimaliai atspindėti žibintų skleidžiamą šviesą ir vairuotojui pranešti apie einantį žmogų.

Geriausia – ne vienas atšvaitas

Tėvai turėtų pasirūpinti ir savo atžalų saugumu bei joms pritvirtinti atšvaitus taip, kad šie būtų suaugusio žmogaus kelių lygyje. Nevalia pamiršti ir šviesą atspindinčių liemenių, mat jos gali atspindėti daugiau šviesos, todėl žmogus dar geriau matomas.

Jeigu vaikas eina su kuprine, verta atkreipti dėmesį, kad ir kuprinė privalo atspindėti šviesą, todėl ant jos taip pat turėtų būti atšvaitas. Geriausia – netgi ne vienas.

Tėvai turėtų žinoti ir tai, kad mažesnių vaikų rūbai privalo turėti integruotus atšvaitus. Jei tokių nėra, geriausia rinktis kitokius rūbus arba pasirūpinti, kad atšvaitai prie drabužių būtų prisiūti.

Eiti teisinga kelio puse

Keliaudami tamsiuoju paros metu pėstieji su savimi turėtų pasiimti ir žibintuvėlį ar kitą šviesą skleidžiantį įrenginį.

Taip pat pėstieji privalo eiti pėsčiųjų takais bei šaligatviais, o kur tokių nėra – kelkraščiais prieš automobilių judėjimo kryptį.

Jeigu eismo dalyviai atšvaitus dėvėti ir savo saugumu pasirūpinti atsisakys, už nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymą yra numatytos baudos nuo 20 iki 40 eurų, o eismo įvykio atveju bauda gali siekti 230 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)