„Po sunkios darbo dienos važiavau namo. Buvo vasara, ką tik nulikę, tačiau vėl švietė saulė. Stabtelėjome prie šviesoforo – važiavau antroje juostoje, buvau maždaug ketvirtas nuo sankryžos pradžios“, – prisiminė vyras.

Jis pasakojo, kad bestovint ir laukiant žalio šviesoforo signalo suskambo darbinis telefonas. Pasirodo, net ir pasibaigus darbo valandoms, tenka nemažai bendrauti darbo reikalais.

„Kol degė raudona šviesa, skaičiau, kas buvo parašyta. Ir pradėjau atrašinėti. Tuo metu užsidegė žalias signalas, tad neskubėdamas pajudėjau drauge su visais ir, žvilgčiodamas į telefoną, toliau rašiau žinutę“, – dalinosi Kasparas.

Vyras sakė, kad jautėsi ramiai, mat priekyje nebuvo nei sankryžų, nei perėjų, o eismas taip pat nebuvo itin intensyvus, tad priežasčių staigiai stabdyti, atrodo, nė negalėjo būti. Visgi viskas pasisuko netikėta linkme.

„Vienas iš priešais važiuojančių automobilių sugalvojo pasukti į kairę, nepaisydamas dvigubos ištisinės juostos. Tad iš paskos važiavęs vairuotojas staigiai stabdė, o aš, žiūrėdamas tai į kelią, tai į telefoną, nepamačiau, kad užsidegė jo stabdžių žibintai“, – prisipažino Kasparas.

Kadangi stabdyti vyras pradėjo gerokai per vėlai, o po lietaus gatvė tebebuvo slidi, automobilis kone nestojo. Kasparas pasakojo, kad mėgino dar mestis į kitą juostą, visgi, buvo per vėlu.

„Pabučiavau priekyje sustojusį automobilį. Vairuotojas, kuris suko į kairę negalimoje vietoje, taip ir nuvažiavo, o mes likome pildyti eismo įvykio deklaracijų“, – pasakojo vairuotojas.

Pasidalinkite savo istorija

DELFI inicijuoja socialinę akciją „NežVairuok“, raginančią vairuotojus padėti telefonus į šalį ir imtis savo pagrindinio darbo – vairavimo.

Drauge su akcijos partneriu „Ergo“ skelbiamas konkursas, kurio metu kas savaitę, iki pat rugsėjo, vairuotojai gali laimėti civilinės atsakomybės draudimą savo automobiliui visiems metams.

Norėdami dalyvauti, užpildykite aukščiau esančią formą, ir pasidalinkite savo istorija, kaip telefonas, pasiimtas į rankas vairuojant, paveikė jūsų kelionę ir kuo baigėsi sprendimas paskambinti, parašyti žinutę ar atsidaryti socialinius tinklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)