UAB „Grinda“, atliekanti rekonstrukcijos darbus, žada, kad vairuotojams nereikės ilgai kankintis, o tiems, kuriems darbai ypatingai trukdo, siūlo net kelis apvažiavimus. Žadama, kad pirmoji rekonstrukcijos dalis bus pabaigta iki rugsėjo 1-osios, o tuomet darbininkai persikels ten, kur eismui netrukdys – į žaliąsias Upės ir Saltoniškių gatvių zonas.

Tadas Autukas, „Grindos“ projektų vadovas, pasakojo, kad per ateinančias porą savaičių darbininkai iškas dvi vertikalias šachtas. Viena jų atsidurs žemiausioje T. Narbuto gatvės vietoje, kita – kiek aukščiau, prie šviesoforu reguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Kiekviena šių šachtų yra sutvirtinama specialiais strypais ir betonuojama. Iš viso įgyvendinant projektą tokios šachtos bus aštuonios, įrengtos skirtingose vietose.

Vėliau, tarp šių šachtų, bus klojamas 1,6 m skersmens vamzdis, kuriuo keliaus lietaus nuotekos. Dabar kolektoriaus skersmuo – vos 80 centimetrų. Platesnis kolektorius bus tiesiamas horizontaliai, maždaug 8-10 m gylyje, naudojant specialų grąžtą, galintį gręžti netrukdant eismui. Iš viso naujojo kolektoriaus ilgis bus apie 1 km.

Suformuota dirbtinai

Kaip pasakojo T. Autukas, rekonstrukcijos prireikė dėl dviejų priežasčių. Pirmiausia dėl to, kad esamas kolektorius nespėja susidoroti su lietaus vandeniu, atplūstančiu po išties rimtos liūties.

Tuomet, sakė specialistas, pabrėžiama ir tai, kad T. Narbuto gatvės žemuma suformuota dirbtinai. Kadaise buvo numatyta, kad čia esančias Sėlių ir Elnių gatves sujungs viadukas, tad po juo buvęs kelias buvo pažemintas. Visgi viadukas neatsirado, o vamzdynus nutiesus į šią dirbtinai suformuotą daubą ji ėmė tvinti.

Užbaigs kitąmet

Pask T. Autuko, dalis darbų bus atliekama ir vėliau rudenį, tačiau vairuotojams trukdoma nebus.

Šiuo metu paskelbtas konkursas, kuriuo siekiama rasti rangovą, galinti suteikti mikrotuneliavimo paslaugą, tai yra, išgręžti reikalingą beveik kilometro ilgio tunelį, skirtą didesnio skersmens kolektoriui.

„Planuojama, kad mikrotuneliavimo darbai prasidės dar šiemet lapkritį. Tačiau dirbsime Upės gatvėje, kur eismui netrukdysime. O 2020 m. pavasarį, kai mieste eismo srautai sumenks, persikelsime vėl į T. Narbuto gatvę. Kitąmet rugsėjį turėtume būti pabaigę visus darbus“, – žadėjo specialistas.

Kaip važiuoti vairuotojams

Vykstantiems Laisvės prospektu nuo Karoliniškių pusės, rekomenduojama rinktis apylanką per Viršuliškių ir Ukmergės gatves.

Vykstantiems Laisvės prospektu nuo Viršuliškių pusės, rekomenduojama rinktis maršrutą Laisvės prospektu per Lazdynus ir Geležinio Vilko gatvę.

Vykstantiems Pilaitės prospektu, rekomenduojama rinktis apylanką Laisvės prospektu, per Lazdynus ir Geležinio Vilko gatvę.

Vykstantiems Konstitucijos prospektu link Karoliniškių, Pilaitės, rekomenduojama rinktis maršrutą Geležinio Vilko gatve ir Laisvės prospektu.

Vykstantiems nuo Konstitucijos prospekto pusės į Viršuliškių ar Justiniškių mikrorajonus, rekomenduojama rinktis kelią per Ukmergės gatvę ir Laisvės prospektą.

Vykstantiems per vadinamąjį Pedagoginio žiedą, rekomenduojama remonto darbų zoną apvažiuoti per Saltoniškių ir Sėlių gatves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)