Redakcijai parašęs Asterijus pasakojo, kad dėl telefono į eismo įvykį pateko prieš dešimtmetį. Vyras pabrėžė, kad nereikėjo net jo laikyti rankose – pokalbis vyko naudojantis laisvų rankų įranga.

„Buvo žiema, pasitaikė slidus kelio ruožas. Sumėtė ir apsiverčiau. Nuo to laiko vairuodamas neatsiliepinėju į skambučius ir neskambinu pats. Kalėdos nebuvo labai linksmos, tačiau, laimei, pats likau visiškai sveikas“, – prisiminė vyras.

Dar vienas DELFI skaitytojas Marius pasakojo, kad su automobiliu atsidūrė griovyje po to, kai telefone nustatyta navigacija ėmė vesti šunkeliais. Vyras nusprendė net nestodamas įvesti reikalingą maršrutą ir nepastebėjo staigaus posūkio. Užuot išsilaikęs kelyje, jis nėrė tiesiai į griovį.

Žygimantas pateko į itin kuriozišką situaciją. Vaikinas pasakojo, kad skubėjo į paskaitą ir jau į ją vėlavo, tačiau nepaisant to, suskambus telefonui, šis įrenginį pasiėmė į rankas ir patikrino, kokią žinutę gavo.

„Rašė bendrakursis, prašė perspėti dėstytoją, kad vėluos, mat pakliuvo į avariją. Perskaitęs pakėliau akis ir supratau, kad nebespėsiu išvengti susidūrimo su staigiai stabdančiu automobiliu, ir pats pakliuvau į avariją“, – pasakojo DELFI skaitytojas.

Donatas savo patirtą avariją, tikėtina prisimins dar ilgai. Vyras DELFI pasakojo, kad vairuodamas kalbėjo telefonu dėl ko, natūralu, mažiau dėmesio teko tam, kas vyksta priešais.

„Tai ir lėmė, kad sukdamas į stovėjimo aikštelę kairėje, nepraleidau tiesiai važiuojančio policijos automobilio. Gerai, kad greitis nebuvo didelis, bet automobiliai buvo rimtai apgadinti“, – pasakojo vyras.

Pamiršo, kur išvažiuoti

Su labai keista situacija susidūrė Admondas, pasakojęs, kad važiavo magistrale iš Klaipėdos į Panevėžį ir ties Cinkiškiu turėjo nusukti į Kėdainių pusę. Vyras tikina net neprisimenantis, kada suskambo telefonas, tačiau į skambutį atsiliepė ir ganėtinai ilgai kalbėjo.

„Kai baigiau pokalbį, supratau, kad esu prie pat Kauno. Vadinasi ilgą laiką važiavau net nematydamas nei ženklų, nei kitos informacijos – vairavimas buvo lyg antraeilis reikalas“, – kalbėjo jis.

Rūta prisipažino, kad avariją padarė tada, kai vairuodama mėgino parašyti artimiesiems žinutę, jog neturi namų raktų, ir prašydama šiuos išnešti pro duris iki automobilio. Užteko, kaip sakė pati, poros sekundžių, kad pajustų didžiulį smūgį.

„Medikų pagalbos neprireikė, nes išsiskleidė saugos pagalvė, kito automobilio vairuotoja patyrė lengvą šoką dėl situacijos. Atvykusiems pareigūnams iš karto pasakiau, kas nutiko“, – pasakoja moteris.

DELFI inicijuota akcija „NežVairuok“ ragina vairuojančius pasidėti telefonus į šalį ir imtis pagrindinio darbo – vairuoti.

Ir jums teko pakliūti į keblią situaciją vairuojant su telefonu rankose? Papasakokite savo istoriją užpildydami formą aukščiau ir laimėkite „Ergo“ civilinės atsakomybės draudimą automobiliui metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)