DELFI socialinės akcijos „NežVairuok“, raginančios vairuotojus padėti telefonus į šalį ir vairuoti, konkurse dalyvaujanti moteris pasidalino savo patirtimi, po kurios, tikina, telefono vairuodama į rankas nė negalvoja imti.

„Lankiausi Vilniuje darbo reikalais ir, padariusi viską, ką reikėjo, nusprendžiau paskambinti geram bičiuliui ir pasiūlyti išgerti kavos“, – pasakojo DELFI skaitytoja.

Savaime aišku, prisiminė Greta, čiupus už telefono ir pradėjus ieškoti bičiulio telefono numerio, vėliau, skambinti, dėmesys nukrypo ne į kelią. Tąkart net turima vairavimo patirtis jai nepadėjo.

„Įvykiai susiklostė labai greitai. Į pagrindinio kelio atkarpą išvažiavo garbaus amžiaus vyriškis, o aš, tik spėjau nusikeikti, ir įvažiavau jam į šoną. Trenkiausi taip, kad vyro automobilis išskrido iš sankryžos sukdamasis tarsi vilkelis“, – prisiminė DELFI skaitytoja.

Tą akimirką, prisipažino Greta, prieš akis prabėgo visas gyvenimas. Ji šoko iš automobilio, pribėgo prie mašinos, į kurią atsitrenkė ir, su palengvėjimu suprato, kad senolis, sėdėjęs joje, gyvas.

„Rankos taip drebėjo, kad nesubėjau surinkti pagalbos centro numerio. O senolis, išlipęs iš automobilio, užsirūkė ir prisipažino, kad nuo pat ryto nesisekė ir, matyt, reikėjo susiprasti, kad geriau iš namų niekur nevažiuoti“, – prisiminė DELFI skaitytoja.

Anot jos, tikra sėkmė, kad nenukentėjo niekas, tik linko automobilių šonai. Visgi jei įvykiai būtų susiklostę ne taip sėkmingai, avarija galėjo pasibaigti kur kas liūdniau.

„Šitas įvykis pakeitė mano požiūrį į vairavimą. Visi žinome, kad negalima naudotis telefonu ir vairuoti, tačiau kažkodėl vis tiek taip elgiamės. O pokalbio kaina vairuojant gali būti atimta gyvybė“, – kalbėjo moteris.

Dalyvaukite konkurse

DELFI skelbia akciją „NežVairuok“ ir ragina dalyvauti konkurse bei laimėti „Ergo“ civilinės atsakomybės draudimą metams kas savaitę iki pat rugsėjo.

Papasakokite savo istoriją apie tai, kuo baigėsi vairavimas ir naudojimasis telefonu jums. Užpildykite formą ir galbūt būtent jūs galėsite džiaugtis prizu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)