Vienas svarbiausių remontuojamų objektų Vilniuje – Geležinio Vilko gatvė. Čia dirba net trys skirtingos bendrovės ir žadama, kad iki rudens bus atnaujinta 8 km šios gatvės. Remonto darbams skirta 500 tūkst. eurų.

Geležinio Vilko, Ukmergės ir Žalgirio gatvių sankryža tapusi galvos skausmu daugeliui vairuotojų, mat kurį laiką čia kelininkai buvo nufrezavę visą paviršinį asfalto sluoksnį. Per pastarasias kelias dienas buvo paklotas naujas ištisinis asfalto sluoksnis, tačiau kol kas čia dar nenubraižytos eismo juostos, tad trijų gatvių sankirtoje – netrūksta chaoso.

Vairuotojai šioje vietoje turėtų būti atidūs ir dėl to, kad važiuojant nuo sankryžos link vadinamojo Pedagoginio žiedo, taip pat priešinga kryptimi – nuo Geležinio Vilko gatvės tunelio šios sankryžos link, yra išdėliotos nukreipiamosios gairelės ir gatvės kiek susiaurėjusios.

Tvarkoma ir kita 2 km ilgio Geležinio Vilko gatvės atkarpa, nuo Didlaukio iki Noragiškių gatvės, važiuojant iš centro. Iki vasaros pabaigos bus paklota nauja asfalto danga, pakeisti kelio bortai ir atnaujintas ženklinimas.

Nepaisant to, kad gatvė nėra ženkliai susiaurėjusi, važinėjanti statybinė technika, plušantys žmonės kaip reikiant trikdo eismą. Čia, ir aplink esančiose Ozo, Ukmergės, Žalgirio gatvėse spūstys formuojasi visą dieną, tad norintiems įveikti reikiamą atkarpą greičiau, rekomenduojama rinktis kitą kelią.

Ėmėsi Laisvės prospekto

Kelininkai ėmėsi ir Laisvės prospekto bei jame esančių duobių. Štai atkarpta greta Spaudos rūmų viaduko jau suremontuota, tačiau atsivėrusias duobes kelininkai lopo tarp T. Narbuto ir Justiniškių gatvių. Šiuos darbus žadama pabaigti dar šiąnakt.

Rimti remonto darbai vyksta Laisvės pr. ir Žemynos gatvių sankirtoje. Čia sankryžoje yra nufrezuotas visas asfalto sluoksnis, o iki vasaros pabaigos jis turėtų būti pakeistas ištisiniu nauju.

Iki savaitės pabaigos žadama sutvarkyti atkarpą nuo Pilaitės pr. iki Oslo gatvės.

Gatvių dešimtys

Tačiau tai – ne vienintelės vietos Vilniuje, kur dirba kelininkai. Eismo informacijos tinklalapyje Šviesoforai.lt nurodyta, kad Vilniuje šiuo metų vyksta 91-eri kelio darbai.

Remiantis Vilniaus savivaldybės pateikta informacija, tvarkomos I. Šimulionio, Volungės, Debesijos, Apkasų, Noragiškių, Vilkpėdės, Parko, Subačiaus, Juodšilių, V. A. Graičiūno, Ižos, Šviesos, Krivių, Sėlių, Latvių gatvės. Daugeliu atveju, sakė savivaldybės įmonės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius, tvarkomi ir klojami nauji šaligatviai, daromi kelkraščiai.

Jis pridūrė, kad darbai, ypač magistralinėse gatvėse, organizuojami taip, kad keltų kuo mažiau rūpesčių vairuotojams. Darbus pradėti leidžiama ne anksčiau nei 8.30 val., o užbaigti jie turi būti iki prasideda vakarinės spūstys – apie 15.30 val. Negana to, nemažai darbų atliekami naktimis, kai eismo srautas menkiausias.

Visgi Žvėryno mikrorajone esančios Sėlių ir Latvių gatvės bus atnaujintos klojant ištisinę asfalto dangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)