Tačiau DELFI apklausa parodė, kad ne vienas, patekęs į smulkesnę ar didesnę avariją, supranta, kad dėmesį nuo kelio prieš akis nukreipė netikėtai suskambęs telefonas, nelaiku atėjusi žinutė ar iššokęs pokalbio langas. Skaičiuojama, kad tie, kurie naudojasi telefonu vairuodami, maždaug 10 proc. viso kelionės laiko praleidžia žiūrėdami ne į kelią, o reakcijos laikas tada, kai žmogus vairuoja ir vienoje rankoje laiko telefoną, sulėtėja 46 proc.

DELFI inicijuoja socialinę akciją „NežVairuok“, raginančią vairuotojus padėti telefonus į šalį ir užsiimti savo pagrindiniu darbu – vairavimu. Prieš šios akcijos prisidėti raginami visi, kuriems tenka būti kelyje, nesvarbu, ar važiuojate dviračiu, sėdate prie automobilio vairo, o galbūt kasdien tenka vežti keleivius.

DELFI skelbia konkursą! Papasakokite apie savo patirtį, susijusią su vairavimu ir telefono naudojimu: galbūt spėjote išvengti nelaimės ir užkirtote jai kelią, o gal, atvirkščiai, teko aplamdyti ir savo, ir kito automobilio šonus, tad telefono sėdęs prie vairo į rankas neimate niekada?

Pasidalinkite savo istorija užpildę specialią formą ir kas savaitę, iki pat rugsėjo, vienas iš geriausių istorijų autorių gaus draudimo bendrovės „Ergo“ privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą savo automobiliui visiems metams!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)