„Papildoma eismo juosta bus įrengiama išnaudojant vejos plotą, esantį dešinėje žiedinės sankryžos pusėje, toliau papildoma eismo juosta sujungiama su Konstitucijos pr., kuriame esama plati autobusų juosta padalinama į dvi eismo juostas iš kurių antroji skirta automobiliams, kurie įvažiavo į Konstitucijos pr. iš Geležinio Vilko g. naujai įrengta eismo juosta. Toliau šie automobiliai iš antros eismo juostos privalo persirikiuoti į trečią eismo juostą, nes antra juosta, įsiliejus pirmai, ties Linkmenų g. tampa pirma, kuria toliau gali važiuoti tik maršrutinis transportas. Sklandus eismo organizavimas užtikrinamas vertikaliu ir horizontaliu ženklinimu“, – apie būsimą eismo organizavimą po eismo juostos įrengimo rašomą projektiniuose siūlymuose.

Edukologijos žiedo rekonstrukcija

Įrengiant papildomą juostą, reikės perkelti troleibusų kontaktinio tinklo stulpus, elektros kabelius ir kitus komunikacijų tinklus.

Projekto techniniai parametrai:

  • Planuojamo objekto adresas – Geležinio Vilko gatvės ir Konstitucijos prospekto atkarpų rekonstrukcija;
  • Numatomo ruožo ilgis – ~150 m;
  • Juostų skaičius – 3 (įrengiama papildoma eismo juosta);
  • Projekto vystytojas – Vilniaus miesto savivaldybė;
  • Projektinius siūlymus ruošė UAB „Skaitmeninis lapas“, projekto vadovė Aušra Bikelytė.
Edukologijos žiedo rekonstrukcija


Viešas svarstymas

Visuomenės atstovai iki liepos 18-osios savo pasiūlymus ir pastabas gali teikti elektroniniu paštu info@digleaf.lt. Projekto viešas svarstymas numatomas ketvirtadienį, liepos 18 d., Vilniaus miesto savivaldybės patalpose, Konstitucijos pr. 3, posėdžių salėje 244. Diskusijų pradžia 17.00 val.

Edukologijos žiedo rekonstrukcija