Sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus – pavaduotojas Adomas Bužinskas pasakojo, jog įgyvendinant planus buvo numatyta vien birželio mėnesį nutempti apie 50 apleistų automobilių, tačiau paskelbus sąrašus apie planuojamus pašalinti automobilius, savininkai susigriebė patys.

„Mes paskelbėme sąrašus, kuriuose buvo nurodyta, kokie automobiliai bus nutempiami. Iš viso suskaičiavome apie 50 automobilių, tačiau iki šios dienos, daugiau nei 20 apleistų automobilių savininkų patys pasirūpino, kad kiemai būtų atlaisvinti“, – sakė A. Bužinskas.

Savivaldybės atstovas aiškino, kad nutempti automobiliai bus laikomi savivaldybei priklausančioje aikštelėje, kuri talpina apie 150 transporto priemonių. Kai automobiliai pasieks šią aikštelę bus pradėti procesai dėl šeimininko išaiškinimo, o jei jo nustatyti nepavyks, remiantis teismo nutarimais, automobiliai bus utilizuojami.

Tiesa, jei automobilio šeimininkas visgi atsirastų, savivaldybė pasilieka teisę iš transporto priemonės valdytojo pareikalauti padengti automobilio nutempimo išlaidas. Mat vieno automobilio pergabenimo kaina – apie 47 eurus.

Savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžej Dinikis visus vilniečius ragino nelikti abejingiems ir apie apleistus automobilius pranešti savivaldybės atstovams, mat taip bus ne tik išvalomos miestą teršiančios „šiukšlės“, bet ir atlaisvinami daugiabučių namų kiemai jų gyventojams.

Apie apleistus ir neeksploatuojamus automobilius galima pranešti Viešosios tvarkos skyriui el. paštu viesoji.tvarka@vilnius.lt arba tel. (8 5) 219 7948 (nurodant adresą, automobilio markę, spalvą, valstybinį numerį, datą ir laiką, kada pastebėta transporto priemonė, ir, jei įmanoma, pridėti transporto priemonės nuotrauką).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)