Vilnietė papasakojo, jog Vilniaus rajone, Nemenčinės seniūnijoje esantys senelių globos namai yra vieta, kur gyvena jos senyvo amžiaus motina. Visgi pašnekovė piktinosi, jog nors pačiais globos namais skųstis negali, atvažiuoti iki šios įstaigos kiekvieną kartą tampa vis didesniu iššūkiu.

DELFI pašnekovė teigė, jog keliukas, kuriuo ne tik važiuoja artimieji, bet ir vežami patys seneliai yra itin prastos būklės.

„Ištrupėjęs ir iškilęs asfaltas, duobės viena didesnė už kitą. Gali sukinėtis kaip nori, bet duobių išvengti neįmanoma, pusės kilometro atkarpa apskritai netvarkyta nuo tarybinių laikų. Važiuojant reikia itin saugotis, kad nepramušti padangos, nes kai kurios duobės tikrai gilios“, – DELFI pasakojo vilnietė.

Tiesa, pašnekovė pastebėjo, jog kartais giliausios duobės būna užtaisomos, tačiau dėl senos ir sutrūkinėjusios kelio dangos netrukus atsiveria naujos. Anot jos, tai problemų sukelia ne tik savaitgalį atvažiuojantiems senelių artimiesiems, bet ir patiems globos namams. Mat būtent ištrupėjusiu keliu vežamas seneliams skirtas maistas, o dar baisiau, kai duobėtu keliu garbų amžių pasiekusius žmones tenka išlydėti į paskutinę kelionę.

Nemenčinės seniūnijos atstovai, paklausti apie minėtąjį kelią nedaugžodžiavo ir patikino, kad kelio būklė yra žinoma. Kaip ir minėjo DELFI pašnekovė, atstovai patvirtino, kad iki šiol kelias buvo tvarkomas pagal galimybes, užtaisant tik atskiras duobes.

Visgi Vilniaus rajono savivaldybės administracija patikino, kad vargti liko nebedaug, mat jau yra šiais metais suderinta sąmata, pagal kurią planuojama įrengti ištisinį išlyginamąjį asfalto sluoksnį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)