Darbai vyksta visose seniūnijose. Jau nuvalytos Goštauto, Pilies, Vokiečių, Žiuprionių, Dysnos, Polocko, Aukštaičių, Šv. Kazimiero, Augustijonų, Šiaulių, Lydos, Arsenalo, Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės, Maironio, Pilies, Jasinskio, Liejyklos, Jogailos, Islandijos, J. Tumo Vaižganto, A. Smetonos, Šermukšnių, Kaštonų, Vienuolio, Tilto, Gynėjų, Tumėno, Jakšto, Vilniaus, Kosciuškos, Žiuprionių, Džiaugsmo, Garsioji, Tolimoji, Rudens, Peteliškių gatvės, Lukiškių skg. ir Gedimino ir Konstitucijos prospektai.

Taip pat pradėti valymo darbai ir Naujamiestyje, Šnipiškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Pilaitėje, Šeškinėje, Fabijoniškėse, Pašilaičiuose, Justiniškėse, Viršuliškėse, Žirmūnuose, Santariškėse, Antakalnyje.

Miestą tvarkančios įmonės pirmiausiai išvalo magistralines gatves ir gatves, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Darbai atliekami nakties metu ir ne piko valandomis dieną, kad mieste nesusidarytų automobilių spūstys ir vairuotojai nepatirtų nepatogumų.
Drėkinimo būdu gatvės pradedamos valyti vėliau, atėjus karštam vasaros sezonui. Tuomet reprezentacinės miesto gatvės, kurių plotas siekia apie 95 tūkst. kv. metrų, yra valomos drėkinant 4-5 kartus per mėnesį.

Gatvių priežiūrai savivaldybė šiemet įsigijo 10 naujų daugiafunkcių gatvių valymo mašinų – papildoma įranga ir naujausia technologija leis pirmiausia sudrėkinti valomą paviršių ir nekelti dulkių, išvalys net nuotekų šulinius nuo sąnašų, neterš oro.

Visos įsigytos mašinos turi naujausios technologijos „Euro 6“ emisijos standarto variklius, kurie atitinka griežtus aplinkosaugos reikalavimus. 7 jų sukomplektuotos ir pritaikytos šluoti dangas, 4 turi papildomą įrangą ir sniegui valyti, barstyti druskų mišinius, todėl galės dirbti įvairiu metų laiku. 3 mašinos bus sukomplektuotos lietaus nuotekų kanalizavimo šuliniams ir šulinėliams valyti, kad ant gatvių dangų nesikauptų nuotekų sąnašos.

Už tai, kad po žiemos sostinės gatvės, šaligatviai būtų tvarkingi atsakingos miesto tvarkančios įmonės – UAB „Mano aplinka“, UAB „Stebulė“, UAB „Grinda“.

Kurios gatvės nuvalytos ar šiuo metu yra valomos galima stebėti žemėlapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)