Atnaujinta 20:24 val. „Grinda“ DELFI informavo, kad varvekliai iš Geležinio Vilko gatvės tunelio pašalinti. Bendrovė pasitelkė policijos pareigūnus, kurie padėjo reguliuoti eismą, ir pavojingus darinius numušė žemyn.

„Tikrai nejauki situacija stovėti po tokiu kamštyje“, – sakė vairuotoja, varveklių nuotraukomis pasidalijusi feisbuko grupėje „Reidas Vilniuje“.

Jai antrino kitas vairuotojas, pasakojęs, jog važiuodamas pagalvojo tą patį: jei toks varveklis kristų ant automobilio stoglangio, maža nepasirodytų.

Prie diskusijos prisijungė ir kiti vairuotojai, dalinęsi, kuriose Vilniaus vietose spėjo pastebėti susiformavusius varveklius. Daugeliui kilo klausimas, kam tokiu atveju reikėtų pranešti apie esamą situaciją.

Kaip DELFI komentavo Egidijus Steponavičius, miesto gatves tvarkančios „Grindos“ atstovas, informuoti apie varveklius reikėtų kelininkus. Nors, kaip juokauta, druskos į viršų jie nebarstys, tačiau galės pasirūpinti saugiu varveklių nudaužymu.

„Grinda“ pranešimą apie varveklius gavo šiandien, jau kiek anksčiau. Buvo nuvažiuota į vietą ir, pasitarus, nuspręsta varveklius nudaužyti naktį, kadangi piko metu stabdant eismą būtų kur kas daugiau pavojų – ir vairuotojai būtų nepatenkinti, ir eismo įvykių grėsmė išaugtų, ir mūsų darbuotojams būtų nesaugu dirbti“, – sakė E. Steponavičius.

Jis pabrėžė, kad varvekliai iš Geležinio Vilko gatvės tunelio bus pašalinti pasibaigus vakariniam pikui.

Nors vairuotojai baiminosi varveklių užkritimo ant automobilių, pasak „Grindos“ atstovo, jam apie tokius atvejus girdėti nėra tekę. Dažniau nuo varveklių nukenčia pėstieji.

„Grindai“ galima pranešti ir apie susiformavusius varveklius virš šaligatvių, prie daugiabučių ir t.t. Anot E. Steponavičiaus, nors skirtingus miesto mikrorajonus prižiūri skirtingos tarnybos, „Grinda“, gavusi pranešimą apie problemą, galės pasirūpinti, kad informacija pasiektų būtent tuos miesto tvarkdarius, kuriuos reikia.

Pabrėžiama, kad pranešti „Grindai“ apie atvirus šulinius, duobes, varveklius, nenuvalytas ir slidžias gatves galima trumpuoju numeriu 1355.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)