Klaipėdos gatves ir kelius prižiūrintys kelininkai išplatintame pranešime žiniasklaidai pabrėžė, kad rengiasi budėti per naktį ir stebėti greitai besikeičiančias sąlygas. Norima užsitikrinti turėti galimybę operatyviai išvažiuoti gatves.

Sinoptikai prognozuoja, kad savaitgalį pragiedrulių tikėtis neverta – kai kuriuose vakariniuose Lietuvos rajonuose gali susidaryti ir 2-3 cm sniego danga. Šeštadienio naktį temperatūra daug kur nukris iki 3-6 laipsnių šalčio, o snigti pradės ir pajūryje, ir Žemaitijoje – su kiekviena valanda kritulių bus daugiau.

Dieną sniegą nešantys debesys keliaus per visą šalį, o vietomis sniegas ims maišytis su lietumi, todėl teks saugotis ir plikledžio. Panašus oras tęsis ir sekmadienį, tačiau įdienojus snyguriuos jau negausiai.

„Šį savaitgalį, kai prognozuojama žemesnė nei 8 laipsniai šalčio temperatūra, ant kelių bus barstoma druska, kuri, esant plikledžiui ar labai gausiam snygiui, ima tirpdyti ledą ir dangos paviršius darysis šlapias bei mažiau slidus“, – teigia Laimonas Žemaitis, Klaipėdos gatves prižiūrinčio „Ecoservice“ generalinis direktorius.

Vilniuje oras keisis sekmadienį

Kitokia situacija laukia rytiniuose šalies rajonuose. Čia kelio danga sausa, nuvalyta, laukiama tik spustelėsiančio šaltuko, tačiau pastarasis daug žalos padaryti neturėtų. Vairuotojai perspėjami atidesniais būti ant tiltų ir viadukų, kur kylanti drėgmė esant neigiamai temperatūrai gali pavirsti plikledžiu.

Oro sąlygos Vilniuje ir aplinkiniuose rajonuose keisis savaitgaliui besibaigiant. Čia, žada sinoptikai, turėtų prasidėti šlapdriba, o šlapią sniegą neigiama oro temperatūra netruks paversti plikledžiu.

Saugus greitis – ne leistinas

Saugaus eismo ekspertai pataria vairuojant nesiblaškyti, nedaryti staigių judesių bei nepamiršti, kad žiemą saugus atstumas tarp automobilių turėtų būti gerokai didesnis nei vasarą.

Pabrėžiama ir tai, kad nors magistralėse leistinas greitis nuo lapkričio 1 d. siekia 110 km/val., esant blogoms oro sąlygoms vairuotojai turėtų nepamiršti, jog svarbu važiuoti ne leistinu, o saugiu greičiu – nors toks gali būti ir 50 km/val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)