Eismo sąlygos tampa sudėtingesnės ne tik dėl išaugusio jo intensyvumo – matomumą apsunkina ir lietus bei darganos, ant tiltų, viadukų ir miškingose vietovėse anksti ryte formuojasi plikledis, todėl keliauti patariama dieną.

Vis anksčiau temstant pėstieji tampa pažeidžiamesni eismo dalyviai.

Remiantis 2017 m. statistika, daugiausia pėsčiųjų žuvo būtent lapkričio mėnesį, todėl tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui keliu eidami pėstieji privalo turėti taisyklingai prisegtus (uždėtus) atšvaitus arba neštis šviečiantį žibintą ar vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Be to, privalu eiti kelkraščiais prieš automobilių judėjimo kryptį, kelią ar gatvę pereiti tik įsitikinus, kad tai daryti yra saugu.

Vairuotojams, artimiausiu metu planuojantiems keliones, policijos pareigūnai siūlo iš anksto pasidomėti eismo sąlygomis ir pasitikrinti galimus apribojimus svetainėje eismoinfo.lt. Čia pateikiama informacija apie dėl rekonstravimo ar remonto darbų esančius eismo pakeitimus, orų sąlygas, greičio apribojimus ar autoįvykius suplanuotame maršrute.

Apie eismo sąlygas informuojanti Lietuvos automobilių kelių direkcija iš anksto pasidalijo sąrašu kelių, šalia kurių yra kapinės ir kuriuose visuomet susiformuoja spūstys.

Galiausiai tiems, kurie minėtomis dienomis važiuos ne į kapines, rekomenduojama aplenkti maršrutus, vedančius pro šias vietas.

Lapkričio 1-oji sostinėje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)