Kampanija vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose esančiose „Circle K“ degalinėse darbo dienomis nuo 16 iki 20 val., o savaitgaliais – nuo 11 iki 15 val.

Kampanijos iniciatorius – UAB „Getz Lithuania“. Apžiūros darbus atliks Vilniaus Gedimino technikos universiteto Automobilių inžinerijos katedros studentai ir dėstytojai. Draudimo bendrovė „Seesam“ ir Lietuvos kelių policijos tarnyba lankysis patikrų vietose ir su vairuotojais pasidalins saugaus eismo žiemą patarimais.

„Vairuotojai žiemą susiduria su kur kas sudėtingesnėmis eismo sąlygomis – tai matome ir statistikoje, kai vėlyvą rudenį bei žiemą 15–20 proc. išauga eismo įvykių skaičius. Tamsa, prastesnis matomumas, šlapia ir slidi kelio danga, žemesnė oro temperatūra – tai sąlygos, kurios įpareigoja pasitikrinti automobilių techninę būklę, kad kelyje jaustumėmės ramiau ir saugiau“, – sakė Brigita Blavaščiūnienė, „Seesam“ Lietuvos filialo vadovė.

„Nustebink žiemą!“ pernai Lietuvoje vykdyta pirmą kartą ir sulaukė didelio populiarumo, todėl šiemet kampanija bus vykdoma ilgiau ir plačiau, kadangi nemokamai automobilius galės pasitikrinti ir Klaipėdos gyventojai.

Rūpesčiai dėl elektros sistemos

Pernai Lietuvoje buvo patikrinti 262 lengvieji automobiliai. Tikrinimo metu specialistai neturėjo daug priekaištų automobilių padangoms, tačiau kur kas daugiau rūpesčių kėlė netinkamai veikianti automobilių elektros įranga – buvo nustatyta, kad tik mažiau kaip pusė automobilių (118 arba 45 proc.) turėjo tvarkingą elektros sistemą. Net 107 automobilių savininkams buvo rekomenduota akumuliatorių papildomai įkrauti, o 37 – būtinai keisti.

Visiems apsilankiusiems vairuotojams be kitų apžiūros darbų bus nemokamai sureguliuoti žibintai, įpilta neužšąlančio žieminio langų plovimo skysčio. Be to, jei tikrinimo metu bus nustatyta, kad yra trūkumų, kurių negalima pašalinti vietoje, vairuotojas žinos dėl kokio gedimo kreiptis į automobilių remonto dirbtuves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)