Draudimo bendrovė siekia, kad į mokyklas išėję vaikai prie perėjos stabtelėtų ir prisimintų, jog prieš žengiant į gatvę reikia įdėmiai apsižvalgyti, teigiama draudimo bendrovės išplatintame pranešime žiniasklaidai.

Primins esminę taisyklę

Po praėjusiais metais didelio pasisekimo sulaukusių Vilniaus „Kalbančių perėjų“, šiemet į mokyklas sugrįžusius moksleivius Vilnius pasitiks su šalia 27-ių nereguliuojamų miesto mokyklų perėjų nupieštais nuotaikingais piešiniais. Pagrindinė piešinio žinutė kviečia prisiminti svarbiausią taisyklę: prieš įžengdami į perėją pirma pasižiūrėkite į kairę, tuomet į dešinę – tik įsitikinę, kad kelyje nėra automobilių arba jie sustojo praleisti, eikite pirmyn.

Prie „Lietuvos draudimo“ akcijos prisijungusi ir piešinį sukūrusi iliustratorė Milda Griciūnė sako, jog įgyvendinant sumanymą svarbiausia buvo nepamiršti, kam šis piešinys skirtas.

„Mano užduotis buvo sukurti nuotaikingą, vaikų dėmesį patraukiantį piešinį, kurį moksleiviams būtų lengva suprasti net ir neperskaičius teksto. Šiuolaikiniams vaikams grafinė intuicija labai svarbi, nes jie įpratę prie telefonų ekranuose aiškiai išreiškiamos vizualizacijos. Jaučiau didelę atsakomybę kuo aiškiau ir patraukliau perteikti vaikams svarbiausią saugios elgsenos keliuose taisyklę“, – sako menininkė M. Griciūnė.

Situacija gerėja

Vilniaus apskrities vyriausiosios policijos komisariato duomenimis, avaringumas Vilniuje rugsėjo mėnesį dėl eismo intensyvumo kasmet išlieka didelis.

„Rugsėjo mėnesį eismas miestuose suintensyvėja. Labai svarbu, kad ne tik miesto policija, bet ir miesto savivaldybė, ir verslas skatintų žmonių sąmoningumą ir budrumą kelyje. Saugumo akcija „Apsaugok mane“ yra puikus pavyzdys, kuris kiekvienais metais patraukia eismo dalyvių dėmesį ir atneša puikių rezultatų. Mūsų vertinimu, labai svarbi šios akcijos dovana – šviesą atspindinčios liemenės. Prasidėjus rudeniui prastėja matomumas, todėl svarbu, kad vairuotojai galėtų pėsčiuosius pastebėti iš toli“, – teigia Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Dainius Šalomskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)