Naujas radaras atsiras Mokyklos g. susikirtime su Bangų g. Kiek toliau, už šviesoforo, šiuo metu veikia stacionarus greičio matuoklis. Tačiau nuo viaduko dideliu greičiu atskriejančios transporto priemonės neretai spėja greitį sumažinti.

„Policija to nori. Radaras gali atsirasti šio mėnesio pabaigoje. Patys žinote, kokiu greičiu ten važiuoja žmonės. Žmonės paprasčiausiai nesilaiko nurodyto greičio“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Jam pritarė Klaipėdos AVPK Kelių patrulių kuopos vadas Artūras Freitikas. Jis pridėjo, kad naujas radaras ant Mokyklos g. viaduko atsiras ne tik dėl didelio greičio, bet ir dėl įvykstančių avarijų.

„Dažnai greitis viršijamas ir P. Lideikio gatvėje, Taikos prospekte, Šilutės plente. Visose pagrindinėse gatvėse, kuriose yra dideli automobilių srautai“, – teigė A. Freitikas.

Pasak jo, kone didžiausia problema yra greitį viršijantys motociklininkai. Juos ne visada pavyksta nubausti net ir pažeidimą užfiksavus radarui.

„Problema su motociklininkais ta, kad transporto priemonės priekyje nėra jokio identifikavimo numerio. Tai užima daug laiko, bet kai kuriuos pavyksta surasti ir identifikuoti. Gyventojai dėl jų skundžiasi Debreceno gatvėje, Taikos prospekte, Šilutės plente, Herkaus Manto gatvėje. Policija reaguoja, vykdo neviešą patruliavimą. Šias vietas įtraukiame į savo planą“, – pridėjo A. Freitikas.

Šiuo metu Klaipėdoje yra įrengti du išmanieji greičio radarai, fiksuojantys pažeidimus iš abiejų pusių. Vienas jų veikia ir vairuotojų pažeidimus fiksuoja Šiaurės plente. Vien per pirmas keturias savaites jis užfiksavo 1 500 pažeidimų.

Kol kas visų savo funkcijų neatlieka naujai įrengtas radaras Liepų g., ties Klaipėdos valstybine kolegija. Nors pažeidimai fiksuojami, vairuotojai vis dar nebaudžiami.