Pelno nesiekianti organizacija „National Safety Council“ paviešino ataskaitą, kurios išvadose raginama imtis griežtesnių priemonių ir skirti daugiau lėšų tokių nelaimių prevencijai ir visuomenės švietimui, skelbia CNN.

Remiantis statistika, kiekvienais metais Jungtinėse Valstijose nuo karščio automobiliuose miršta 37 juose palikti mažamečiai. 2017 metais tokių nelaimių skaičius, lyginant su 2016 metais, išaugo. Iš viso nuo karščio smūgio automobilyje laikotarpiu nuo 1998 iki 2017 metų mirė 742 vaikai.

Skaičiai byloja, jog problemą būtina spręsti ir kuo skubiau, o tam reiktų pasitelkti tiek įstatymų bazę, tiek parengti sistemą, užtikrinsiančią, kad tėvai ir globėjai suprastų, kokių skaudžių pasekmių gali turėti toks neapgalvotas elgesys: mažamečių be priežiūros automobilyje palikti nevalia net ir kelioms minutėms.

Tyrimai atskleidė, kad dauguma tėvų ar globėjų pavojingai pasielgia apie tai nesusimąstydami (55 proc.), o supranta, ką daro, 18 proc. – greičiausiai jie mano, jog ilgai neužtruks, ir per tą laiką tragedija neįvyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)