Prieš keletą savaičių Madrido pareigūnai paskelbė apie savo ketinimus alėjų žiedo, išsidėsčiusio aplink miesto centrą, viduryje uždrausti asmeninėms reikmėms naudojamų automobilių eismą, praneša usa.streetblog.com, remdamasis leidiniu „El Diario“. Centrinės miesto gatvės daugiau nebepateks į automobilių maršrutus, išimtis nebus taikoma ir pagrindiniams keliams.

Toks sprendimas yra M. Carmenos suderintų politinių priemonių, kuriomis siekiama sumažinti eismą ir naudojimąsi motorinėmis transporto priemonėmis, tąsa. Nuo 2015-ųjų trijose gyvenamosiose Madrido zonose jau uždraustas automobilių eismas.

Praėjusiais metais M. Carmena pranešė apie planus išlaisvinti „Gran Via“ – per miesto centrą einantį šešių juostų greitkelį nuo automobilių. Per devynių dienų bandomąjį „Gran Via“ be automobilių laikotarpį 2016-aisiais netoliese esančių parduotuvių savininkai pranešė apie 15 procentų išaugusius pardavimus.

Šią vasarą mieste „Área de Prioridad Residencial“ (APR), vietų, kuriose eismas draudžiamas, žymėjimui bus panaudoti dažai ir ženklai.

Policija į projektą bus įtraukta šį lapkritį. Iš pradžių neleistinose vietose važiuojantys vairuotojai bus tiesiog perspėti. Iki vasario vaizdo kamera užfiksuoti pažeidėjai jau bus pradėti bausti 90 eurų dydžio bauda.

Miesto centras su mažai automobilių yra viena iš 30 priemonių, kurias Madridas įgyvendina užterštumo mažinimui pagal miesto „Planą A“, praneša „El Diario“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)