Jei automobilis neseniai nuplautas, tačiau po išvykos į miestą ant jo nusėdo dulkės, be nuodugnaus valymo, matyt, galėsite apsieiti – pirminiam žvilgesiui grąžinti pakaks ir paviršinio nuplovimo.

Atminkite, kad toliau aprašyta procedūra tinkama savitarnos plovyklose arba namuose ir tik tuo atveju, jei automobilis nėra itin purvinas. Be to, žinokite, kad ją atlikti geriausia ryte, kol dar nekaršta, kitaip susidursite su garavimo keliamomis problemomis.

Apipurkškite vandeniu

Dulkes nuo automobilio tikrai pavyks pašalinti nukreipus į jį stiprią vandens čiurkšlę. Pradėkite plauti nuo viršaus ir eikite apačios link.

Kai visą automobilį nuplausite vandeniu, gerai sušlapinkite mikropluošto šluostę, tada ją išgręžkite ir sulankstykite į keturias dalis.

Naudokite dažų lubrikantą

Svarbiausia priemonė atliekant greitąjį plovimą – dažais padegtiems paviršiams skirtas lubrikantas. Ant sulankstytos drėgnos šluostės tris kartus užpurkškite šio lubrikanto ir tiesiais judesiais, braukdami iš viršaus į apačią, nušluostykite automobilį. Kaskart, kai šluostė pernelyg sušlaps, ją vėl išgręžkite ir vėl užpurkškite lubrikanto (tris kartus!).

Keiskite šluostes

Vos pastebėję, kad šluostė tapo purvina, sulankstykite ją taip, kad išorėje atsidurtų išvirkščia jos pusė. Kai ir ji susipurvins, imkite kitą šluostę. Nenorint subraižyti automobilio, būtina naudoti švarias šluostes. Iš anksto nusiteikite, kad kuo žemesnę automobilio dalį valysite, tuo dažniau teks perlankstyti ir keisti šluostes.

Stabdžių dulkių keliami pavojai

Stabdžių dulkės – tai smulkutės metalo dalelės aštriomis briaunomis, galinčios nesunkiai subraižyti automobilio dažų sluoksnį, jei jį valysite šluoste, kuria prieš tai valėte ratus, todėl šiukštu taip nesielkite. Ratus ir dažytus paviršius būtina valyti atskiromis šluostėmis. Ratams valyti geriausia rinktis seną mikropluošto šluostę, kurios daugiau nebenaudosite.

Dar vienas patarimas

Nepamirškite, kad automobilio dėtuvėje arba po priekine sėdyne visada pravartu turėti sausą šluostę ir flakonėlį purškiamo vaško. Šiomis priemonėmis galėsite nuvalyti prieš pat išvykstant pastebėtas nedideles dėmeles.

Pagrindinis saugaus ir greito valymo etapas – sutepimas. Apipurkšdami automobilį vandeniu ir nusausindami jį dažų lubrikantu sudrėkinta šluoste užtruksite ne daugiau kaip 15 minučių. Per tiek laiko jūs efektyviai pašalinsite dulkes bei negausų purvą ir nuodugnaus plovimo, paprastai kainuojančio brangiau, dažniausiai neprireiks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)