Tuneliuose ir ant tiltų atsiradę geltoni kelio ženklai, kuriuose pavaizduoti tankai ir šarvuočiai, buvo pastatyti gegužės pradžioje. Kaip skelbiama Lenkijos portale auto-swiat.pl, jie galioja tik karinėms transporto priemonėms. Lengvųjų ir krovininių automobilių vairuotojams jų paisyti nereikia.

Ženklai buvo pastatyti artėjant tarptautinėms karinėms pratyboms „Anakonda-16“, kuriose dalyvaus 24 šalių daliniai. Per pratybas bus eksploatuojama maždaug 3 tūkst. įvairių tipų transporto priemonių, tarp kurių – tankai „Leopard 2А4“, šarvuočiai „Rosomak“ ir kt. Pratybos vyks birželio 7–17 dienomis, o ženklai keliuose liks stovėti iki birželio 30-osios.

Ženkluose nurodyta leistina tiltų apkrova tonomis ir tunelių plotis bei aukštis. Pagal šias nuorodas kariai galės nuspręsti, ar konkretų objektą galima pervažiuoti sunkiąja technika.
Kelių eismo ženklai Lenkijoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)