Kelių apkrovimas vertintas pagal tai, kiek laiko šalies ar miesto vairuotojai praleido kamščiuose 2017 m. Kompanija išanalizavo kelių eismą 38-iose šalyse ir 1360-yje miestų. Į tyrimą nebuvo įtraukta tik Kinija ir Japonija.

Megapolių reitinge lyderiauja Los Andželas. Šio miesto vairuotojai pernai patyrė 102 varginančio laukimo valandas. Į lyderių trijulę pateko Maskva ir Niujorkas su vienodu spūsčių rodikliu – 91 val. Rusijos sostinės spūsčių laiko rodiklis ir 2016 m. buvo toks pat, o Niujorke pailgėjo nuo 89 val. 2016 iki 91 val. 2017 m.

Į probleminių miestų dešimtuką pateko ir San Paulas (Brazilija), San Fransiskas (JAV), Bogota (Kolumbija), Londonas (Didžioji Britanija), Atlanta (JAV), Paryžius (Prancūzija) ir Majamis (JAV).

Pirmos trys šalys reitinge: Tailandas (56 val. vidurkis šalies mastu), Indonezija (51 val.) ir Kolumbija (49 val.). Ketvirtoje vietoje Venesuela – 42 val. Rusija ir JAV pasidalino penktą vietą (po 41 val.).

INRIX analitikai primena, kad spūstys keliuose šalių biudžetams kainuoja milijardus dolerių. Vien Amerika pernai per kamščius prarado 305 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)