Siekiame, kad kuo daugiau žmonių atvyktų į šią šventę ir ne tik būtų stebėtojais, bet ir patys aktyviai rodytų, jog atšvaitai yra būtini ir mažiems ir dideliems. Vietoje bus dedami atšvaitus termo būdu, ir kuo daugiau žmonių dalyvaus, tuo plačiau sklis ši žinia, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šią akciją aktyviai palaiko Lietuvos policija, kuri šventėje dalyvaus su vaikų pamėgtu šauniu Amsiu. Taip pat renginyje dalyvaus kasmetinės mus lydinčios žvaigždės: Augustė Vedrickaitė bei Rasa Kaušiūtė, jos šventės dalyvius apdovanos savo dainomis. Renginio finale pasirodys Ugnies teatro šou, kuris apvainikuos visą renginį įspūdingu pasirodymu.

Socialinę saugumo akcija „Būk matomas“ organizuoja daugiavaikių šeimų asociacija „Mes“, pasitelkdama savanores daugiavaikes mamas. Kasmet, pradėjus temti anksčiau, „Būk matomas“ komanda vyksta į respublikos mokyklas ir mokiniams tvirtina atšvaitus ypatingu termo būdu. Taip pritvirtinti atšvaitai nepametami, jie puošia drabužį, o pėstieji yra saugūs.

Šventės metu visi lankytojai galės pasivaišinti kareiviška koše, už kurią surinktos lėšos padengs atšvaitų gaminimo išlaidas. „Armyday“ jau keletą metų iš eilės prisideda prie šios saugumo akcijos dovanodami savo produkciją ir taip skatindami žmones nelikti abejingais ir tapti šios atsakingos ir tikrai reikalingos akcijos „Būk matomas“ bendrininkais.

Akcijos organizatore, daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ vadovė ir penkių vaikų mama pasakoja: „Pradėjus šią akciją prieš penkerius metus, tai buvo naujovė, dar nematytas ir originalus būdas tapti matomu. Dabar visi jau labai gerai žino, mokyklos pačios kviečia ir jau rugsėjį turime eilę mokyklų, pasirengusių priimti šią akciją. Tai parodo, jog problema yra aktuali ir turime ją spręsti. Įprastiniai atšvaitai yra pastoviai pametami, vaikai nors jų turi kalnus, tačiau nenešioja, palieka, pamiršta. O su atšvaitais, kurie yra pritvirtinti termo būdu, jie yra matomi ir saugūs tol, kol dėvi tą drabužį“.

Šventė „Šviečiantys tamsoje“ prasidės sekmadienį, spalio 23 dieną 16 val. Vilniaus Katedros aikštėje . Čia visi atėjusieji galės vietoje nemokamai taip pat pasiženklinti savo drabužius. Kviečiami ne tik tėveliai su vaikais, bet visi, kurie vaikšto tamsiu paros metu. Taip pat dviratininkai bei šunų mylėtojai. Originaliausiai ir gausiausiai apsiatšvaitavę dalyviai bus apdovanoti „Būk matomas“ prizais.

Startavus šventei „Šviečiantys tamsoje“ akcija „Būk matomas“ pradės savo keliones per mokyklas, parodas, poliklinikas ir t.t.

Artimiausi renginiai, į kuriuos kviečiami visi vilniečiai:

Lapkričio 3 dieną – akcijos „Būk matomas“ vykdymas Antakalnio poliklinikoje (nuo 12 00 val. iki 15 00 val.)

Lapkričio 25–27 dienomis parodoje „Vaikų šalis 2016“ (Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“, 5 salė) „Būk matomas“ lauks lankytojų ir atšvaituos visus atsineštus drabužius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)