„Neįvyko nė vienos nelaimės – idealiai rami diena. Visiškai ramu. Net ir transporto labai mažai buvo“, – DELFI teigė Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius.

Pareigūno teigimu, penktadienį fiksuojamas kur kas intensyvesnis eismas nei ketvirtadienį.

„Pas mus spūstys visą laiką. Tik miške turbūt nėra spūsčių. Kaip kas jas supranta. Lietuviui spūstis, jei antra mašina be jo stovi, tai jau, reiškia, spūstis. Rugsėjo 1-ąją apskritai nieko nebuvo. Šiandien jau tikrai buvo didesnis transporto srautas, daug didesnis, o vakar buvo ramu“, – sako V. Černevičius.

Tradiciškai rugsėjo pradžioje prie ugdymo įstaigų budi policijos pareigūnai.

„Skirtos maksimalios pajėgos. Kiekvienas komisariatas savo prižiūrimoje teritorijoje meta maksimalias pajėgas. Taip bus ir šią, ir kitą savaitę“, – kalbėjo Vilniaus Kelių policijos vadas.

Kaune avarijų daugiau

Kauno Kelių polcijos vadas Danas Česnauskas sako, kad kasmet pirmosiomis rugsėjo dienomis pastebimos didesnės spūsys.

„Srautai ženkliai didesni, tačiau jie pasiskirstys per 3-4 savaites“, – prognozavo D. Česnauskas.

Kauno apskrityje pirmąją rugsėjo dieną avarijų skaičius šoktelėjo trečdaliu. Laimei, rimtesnių nelaimių neužfiksuota.

„Kauno mieste ir rajone ketvirtadienį įvyko 20 techninių avarijų, kur vairuotojai nesutarė dėl įvykio aplinkybių. Be to, vienoje avarijoje nukentėjo vairuotojas ir keleivė, nes kitas vairuotojas nesilaikė distancijos ir atsitrenkė į galinę dalį. Ten tik nežymūs kūno sumušimai. Palyginus, rugpjūčio mėnesį vidurkis buvo 12-13 eismo įvykių per dieną, o ketvirtadienį jau buvo 20“, – DELFI teigė D. Česnauskas.

Beje, vienintelę įskaitinę avariją sukėlė pareigūnas. Policijos suvestinėje rašoma, kad rugsėjo 1 d. apie 13 val. 10 min. Kaune, Taikos pr., tarnybinis automobilis „Toyota 4 Runner“, vairuojamas blaivaus tarnybos metu uniformuoto Viešojo saugumo tarnybos prie VRM Kauno dalinio Tarnybos organizavimo skyriaus viršininko (g. 1960 m.), atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį automobilį „Ford Mondeo“, vairuojamą aštuoniolikmečio. Eismo įvykio metu nukentėjo „Ford“ keleivis (g. 1998 m.), kuris dėl galvos sumušimo gydomas ambulatoriškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)