Kiekvieną savaitę Vilniaus apskrities kelių policijos pareigūnai nustato apie 40 atvejų, kai transporto priemones vairuoja neblaivūs vairuotojai. Ši nerimą kelianti informacija plačiai skelbiama žiniasklaidoje, susilaukia didelio visuomenės dėmesio, viešų aptarimų.

Bet faktai rodo, jog nepaisant įspėjimų apie planuojamas policijos kontrolės priemones ir jų rezultatus, nepateisinamai daug vairuotojų vairuoja išgėrę.

Žinoma, paliesti žmonių sąžinę ir paveikti jų mąstymą nėra lengva užduotis – vien tik policija ir jai talkinanti socialiai atsakinga žiniasklaida nėra pajėgios pakeisti šią ydingą, su kultūrine aplinka susikusią praktiką.

Pareigūnai kreipiasi į tuos, kam iš principo nepriimtinas potencialių žmogžudžių už vairo elgesys. Tikimasi, kad tokių žmonių yra absoliuti dauguma. Prašome Jūsų griežto, ryžtingo nusistatymo: netoleruoti girtų vairavimo, įspėti išgėrusius ir besirengiančius sėsti už vairo, nedelsiant pranešti policijai apie pastebėtus girtų vairavimo atvejus.

Prašome pagalbos, kad būtų kuo geriau išgirstos ir suvoktos jau ne kartą išsakytos, atrodytų paprastos tiesos. Jei Jūsų artimieji, draugai ar pažįstami nenori suvokti girtų vairavimo keliamų pavojų – kalbėkite su jais, pasistenkite paveikti ir įtikinti.

Vairuotojai, atminkite, kad net ir nedidelis suvartoto alkoholio kiekis, sėdus prie vairo gali lemti labai skaudžias nelaimes ir turėti sunkių pasekmių. Tai patvirtinta liūdnos praktikos.

Transporto priemonių savininkai, neduokite neblaiviems vairuotojams naudotis jums priklausančiomis transporto priemones ir imkitės priemonių užtikrinti, kad taip neatsitiktų. Keleivių prašome jokiu būdu nevažiuoti su neblaiviais vairuotojais ir išnaudoti visas turimas galimybes juos sudrausminti.

Kviečiame būti atsakingais ir pilietiškais ne tik vairuotojus, bet ir visus kitus. Pastebėjus neblaivius vairuotojus, prašome nedelsiant pranešti policijai. Bendromis jėgomis sprendžiant šią eismo saugumui svarbią problemą, policija iš visuomenės tikisi bendradarbiavimo ir prisidėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)