Į DELFI kreipėsi skaitytojas Kęstutis, susidūręs su kurioziška situacija. Vilniečiui nepavyko pirmuoju bandymu įveikti techninės apžiūros barjero, tuo tarpu jos galiojimo laikas pasibaigė.

Tokiu atveju yra numatyta tvarka, kad galima internetu gauti laikiną leidimą atvykti atlikti pakartotinės apžiūros. Tereikia suvesti automobilio duomenis, nurodyti, kurioje stotyje bus atlikta pakartotinė apžiūra, iš kur bus į ją važiuojama.

Tačiau skaitytoją labiausiai nustebino tai, kad „skaitmeniniu“ vadinamą leidimą reikia atsispausdinti ir turėti su savimi vykstant į pakartotinę apžiūrą.

„Susimoki beveik tris eurus, bet juokingiausia yra tai, kad tą skaitmeninį leidimą tu turi atsispausdinti ir vežtis su savimi. Tai natūraliai kyla klausimas: kur čia skaitmeniškumas, jeigu vis tiek reikia spausdintis lapelį? Kodėl sistema neveikia elektroniniu būdu?“, – piktinosi Kęstutis.

„Pilietis yra teisus“, – teisintis nebando Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacija „Transeksta“ direktoriaus pavaduotojas Audrius Glėbus.

Teigiama, kad tokia kuriozinė situacija susidarė dėl to, kad kol kas policija nepriima duomenų apie laikinus leidimus.

„Skaitmeninių leidimų išdavimą ir dokumento atspausdinimą reglamentuoja Valstybinės kelių transporto inspekcijos įsakymas 2015 m. liepos 21 d. Nr. 2B-169. Skaitmeninių leidimų išdavimo sistema startavo balandžio 6 dieną.

Prieš keletą mėnesių kreipėmės į Policiją dėl duomenų apie išduotus leidimus ir jų galiojimo automatizuoto teikimo į jų informacines sistemas. Šiuo metu laukiame atsakymo iš Policijos apie pasirengimą tokius duomenis priimti. Kai tik gausime teigiamą atsakymą ir Policija priims duomenis apie išduotus leidimus automatiniu būdu, siūlysime atlikti ankščiau minėto įsakymo pakeitimus, kad nereikėtų spausdinti skaitmeninio leidimo“, – teigė A. Glėbus.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigia, kad norint įdiegti naujovę, reikia atlikti eilę techninių sprendimų, vykdyti viešuosius pirkimus. Todėl darbai užtruko.

„Tikimės, kad iki metų pabaigos visus klausimus išspręsime“, – teigė R. Matonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)