Privalu įrodyti, kad avariją sukėlė ar kelių eismo taisyklėms nusižengė ne transporto priemonės savininkas, nes priešingu atveju – atsakomybę už pasekmes teks prisiimti pačiam automobilio savininkui.

Ergo Insurance” atsiųstame pranešime spaudai pažymima, jog draudimo įmoka automobilį draudžiant privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu yra skaičiuojama atsižvelgiant į transporto priemonės savininko vairavimo stažą, drausmingumą ir kt. kriterijus. Net jeigu apdraustą automobilį vairuoja kitas asmuo ir pažeidžia kelių eismo taisykles ar patenka į avariją, įvykį draudikai susieja su automobilio savininku. Tad KET pažeidimai turi ženklios įtakos kitų metų draudimo įmokai net ir tais atvejais, kai automobilio savininkas yra drausmingas, bet jo automobiliu padaromas nusižengimas.

Kasko draudimo atveju draudikai dar griežtesni – priklausomai nuo sutarties, jie gali pagrįstai atsisakyti mokėti draudimo išmoką, jeigu įvykis nutiko automobilį vairuojant ne transporto priemonės savininkui.

Ir galiausiai, skolintu automobiliu gali būti padarytas nusikaltimas. Tokiu atveju automobilio savininkas rizikuoja būti patrauktas administracinėn atsakomybėn ir prarasti draudimo išmoką. Anot “Ergo Insurance”, pasitaiko, jog paskolintas automobilis yra tiesiog pavagiamas.

Rizikuoja ne tik automobilį skolinantysis, bet ir juo laikinai besinaudojantis asmuo. Svarbu įsitikinti, kad transporto priemonė yra techniškai tvarkinga, apdrausta, ar draudimo sutartis taikoma ir kitam asmeniui, ne tik savininkui, ar automobilyje nėra nelegalių daiktų.

Kitaip tariant, tiek transporto priemonės savininkui, tiek besiskolinančiajam svarbu įsitikinti vienas kito patikimumu , kad laikinas automobilio perleidimas būtų ne tik naudingas, bet ir saugus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)