Ko juose negalima laikyti ir kaip tinkamai susitvarkyti, kad nei turtui, nei gyvybei negrėstų pavojus?

Gelbėtojų duomenimis, praėjusiais metais Lietuvoje kilo daugiau nei 12 tūkst. gaisrų. Juose žuvo beveik 150 žmonių.

Trečdalį mirčių lėmė elektros prietaisų ir instaliacijos gedimai; taip pat – dujų, žibalinių ir benzininių įrenginių eksploatavimo pažeidimai. Tokie gaisrai neretai kyla ir garažuose, todėl raginama nepamiršti, kokių saugumo reikalavimų turime laikytis garaže, kuriame laikome savo automobilius ar atliekame darbus.

„Kiekvienas individualaus garažo savininkas turėtų prisiminti, kad jis savo garaže neturėtų laikyti daugiau nei 40 litrų automobilinio kuro, taip pat neturėtų laikyti daugiau nei 10 litrų tepalų. Tie minėti skysčiai turėtų būti laikomi tam tikslui skirtose talpose ir sandariais uždarytais kamščiais.

Kiekviename individualiame garaže turėtų būti ir po vieną gesintuvą, ne mažesnį, nei 4 kg. Tai galėtų būti angliarūgštės, miltelinis gesintuvas. Be abejo, reikia atkreipti dėmesį į esančią elektros instaliaciją – patikrinti laidus, kad nebūtų įtartinų kibirkščiavimų įtartinų ar kaitimo“, – aiškina Mantas Sližauskas, Valstybinės priešgaisrinės priežiūros veiklos kontrolės skyriaus vyriausiasis specialistas.

LRT televizijos laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ pasidomėjo, kokiuose garažuose gaisro tikimybė yra didžiausia ir kada kyla rimtas pavojus.

Plačiau žiūrėkite LRT televizijos laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.