GMP medikų saugumo ir greitųjų eismo klausimus su direktoriumi Aleksandru Bružu aptarė rajono meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė. Alytaus rajono savivaldybė yra apskrities greitųjų pagalbos stočių darbą koordinuojančios GMP stoties steigėja.

Kaip sakė GMP direktorius A. Bružas, gelbstintys žmonių gyvybes greitųjų medikai ir patys susiduria su pavojumi savo sveikatai. Nors per praėjusius metus nė vienas greitosios darbuotojas nepatyrė fizinio smurto, tačiau pasitaikė atvejų, kai pacientai buvo agresyvūs.

„Būna tokių pacientų, kurie medikams ne dėkoja už suteikiamą pagalbą, o grasina“,– pažymėjo GMP direktorius A. Bružas.

Rajono meras A. Vrubliauskas pabrėžė, kad būtina pasirūpinti GMP darbuotojų saugumu. Jis pasiūlė medikus aprūpinti dujų balionėliais, jų turėtų būti bent jau greitosios pagalbos automobiliuose.

Su savivaldybės vadovais GMP direktorius A. Bružas aptarė ir greitųjų automobilių eismo problemas. Pasak jo, dažnai kitų automobilių vairuotojai nepraleidžia skubančio pas ligonius ekipažo.

„Ši problema ir kitų automobilių vairuotojų nepaisymas kažkodėl ypač išryškėja žiemą. Kreipiuosi į visus vairuotojus ir prašau geranoriškai suteikti pirmumo teisę kelyje greitosios medicinos pagalbos automobiliams. Juk be reikalo greitosios švyturėlių nejungia, jie skuba pas ligonius, į avarijų, gaisrų vietas. Žmogaus gyvybei išgelbėti svarbi yra kiekviena minutė“,– sako Alytaus rajono GMP direktorius A. Bružas.

Kita problema, su kuria žiemą susiduria greitosios medicinos pagalbos automobilių vairuotojai – daugiabučių namų kiemai. Jie būna pilni automobilių, sniegas nenuvalytas, todėl sunku privažiuoti iki reikiamos vietos, nebūna kur pastatyti greitosios pagalbos automobilio. GMP direktorius A. Bružas mano, kad Alytaus daugiabučių kiemuose galėtų būti numatytos vietos specialiųjų tarnybų automobiliams. Tokiam transportui pažymėtos stovėjimo vietos yra prie daugiabučių namų Vilniuje.

Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas kreipsis į Alytaus miesto savivaldybę dėl privažiavimo prie daugiabučių namų ir vietų specialiųjų tarnybų transportui jų kiemuose. „Vietos, kuriose sustoti galėtų specialiųjų tarnybų transportas, būtų naudingos ne tik greitosios medicinos pagalbos automobiliams, bet ir policijos, avarinių tarnybų, gaisrinių transportui“,– sakė meras. A. Vrubliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)