Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovo Raimondo Bieliausko teigimu, praėjusių metų lapkritį vidutinė vairuotojų patiriama žala siekė beveik 2,5 tūkst. eurų.

Panašios sumos bei išaugęs eismo įvykių skaičius lapkritį fiksuojamas kiekvienais metais, o didelė dalis avarijų paprastai būna susijusios su šlapia ir slidžia kelio danga.

„Padažnėjusius eismo įvykius lapkritį lemia pirmieji plikledžiai rytais, prie kurių vairuotojai dar būna neapsipratę. Be to, lapkričio pradžioje atšaukiamas vasaros laikas, anksčiau temsta, vairuotojams tenka daugiau laiko praleisti važiuojant tamsiu paros metu, o ir į darbus daugelis gyventojų ryte pajuda dar nespėjus prašvisti.

Slidi kelio danga ir tamsa apsunkina vairavimo sąlygas visiems vairuotojams, o važiuojantiems su netinkamomis padangomis išvengti eismo įvykio gali būti itin sudėtinga“, – sako R. Bieliauskas.

Anot draudimo eksperto, dažniausiai lapkritį pasitaikantys eismo įvykiai yra transporto priemonių nuvažiavimas nuo kelio, taip pat avarijos, kai nesilaikant saugaus atstumo atsitrenkiama į priešais važiuojančio automobilio galą. Šiuos eismo įvykius, R. Bieliausko teigimu, galima laikyti tipinėmis lapkričio avarijomis.

Didžiausia Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje užfiksuota žala praėjusių metų lapkritį siekė 5,5 tūkst. eurų. Tuomet Klaipėdoje „Mercedes“ automobilis buvo stipriai apgadintas į jį įsirėžusios iš kitos eismo juostos besirikiuojančios transporto priemonės.

Tarp didžiausių pernai lapkričio žalų taip pat buvo ir 4,5 tūkst. eurų išmoka už apdaužytą „Audi“ automobilį, kuris nepastebėjo ir nepraleido pagrindine gatve važiuojančios transporto priemonės.

Kelių policijos duomenimis, praėjusiais metais lapkričio mėnesį vien eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, užfiksuota beveik trys šimtai, 124 iš jų – tamsiu paros metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)