„Šiemet eismo įvykiuose žuvo 150 žmonių, tai 20 proc. mažiau nei per tokį patį (9 mėn.) laikotarpį praėjusiais metais. Dar džiaugtis anksti. <...> Ketvirtadalį visų žuvusiųjų sudarė pėstieji. Du trečdaliai žuvo tamsiuoju paros metu“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo M. Kazanovič.

Pasak Lietuvos kelių policijos tarnybos vyresniosios specialistės, kelių policija nuolat organizuoja prevencines priemones, kurių metu kontroliuojami pėstieji, dviračių vairuotojai, vadeliotojai, jų dalyvavimas eisme ir kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimas.

„Pėstieji iš tikrųjų yra baudžiami. Vien per praėjusius metu buvo nubausti 23 tūkst. pėsčiųjų. Baudos siekia kone 50 eurų pėsčiajam, kuris tamsiuoju paros metu nesegi atšvaito, nedėvi liemenės, eina važiuojamąja dalimi, kur yra draudžiama, arba pažeidžia kitus kelių eismo taisyklių reikalavimus“, - pasakojo M. Kazanovič.

Pašnekovė paragino pėsčiuosius atkreipti didelį dėmesį į teisingą atšvaitų segėjimą.

„Visi suvokia, kad atšvaitas reikalingas, bet dažnai neprisisega matomoje vietoje. Geriausia vieta atšvaitus prisisegti būtų pritvirtinimas, kad būtų matoma iš visų pusių.

Pakabinamas atšvaitas turėtų būti pervertas virvele taip, kad švytuotų žmogaus kelių aukštyje. O atšvaitą juostelę gerai būtų uždėti ant drabužio rankovės. Dažnai daroma klaida, kad toks atšvaitas yra pritvirtinamas prie rankinės rankenos ir yra nematomas“, - laidoje sakė M. Kazanovič.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.08 val.