Anot bendrovės „ERGO Insurance“ specialistų, 2014 m., kai Visų šventųjų diena buvo šeštadienį, daugiausiai nelaimių įvyko spalio 31 d., taip pat penktadienį. Tą dieną buvo užfiksuota beveik dvigubai daugiau autoįvykių nei kitomis dienomis.

Didžiausia žala taip pat užregistruota penktadienį. Ji siekė beveik 2 tūkst. eurų.

Prieš šventinius, valstybės mastu minimus savaitgalius didžiausias automobilių srautas tradiciškai susidaro penktadieniais. Žmonės nori per kelias dienas aplankyti kuo daugiau vietų, pasimatyti su giminaičiais, todėl kai kurie kasmetinę Vėlinių kelionę pradeda net vėlų penktadienio vakarą baigę darbus.

Prastas matomumas, kamščiai, nuovargis po savaitės darbų, skubėjimas – visa tai lemia didelį avarijų skaičių. Nors didžioji dalis autoįvykių nepridaro daug žalos, o jų išmokos siekia iki kelių šimtų eurų, toks nutikimas tikrai sugadina visą suplanuotą savaitgalį“, – sako Raimondas Bieliauskas, „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas.

Išanalizavus 2014 m. Vėlinių savaitgalio duomenis matyti, kad penktadienį įvykusių avarijų skaičius yra beveik vienodas šeštadienio ir sekmadienio autoįvykių sumai. O didžioji dalis penktadienį įvykusių avarijų užfiksuotos antroje dienos pusėje.

Draudimo ekspertai turintiems galimybę rekomenduoja savo kelionę šiemet atidėti iki šeštadienio ryto, kadangi šiais metais Vėlinės taip pat bus savaitgalį.

„Siūlome visiems, kurie gali, savo kelionę atidėti šeštadieniui. Antrąją dieną automobilių srautas jau būna gerokai prasisklaidęs, be to, šviesoje ir pailsėjus vairuotojai būna daug budresni, o avarijų tikimybė daug mažesnė. Ypač tai galioja jauniems, nepatyrusiems vairuotojams ir tiems, kurie vairuoja tik retomis progomis, kurių įgūdžiai yra silpnesni“, – sako R. Bieliauskas.

Taip pat draudimo ekspertai pataria prieš Vėlinių savaitgalį patikrinti savo automobilio būklę, kad tolimame kelyje neužkluptų netikėti transporto priemonės gedimai.

Iš viso 2014 m. spalio 31 d. „ERGO Insurance“ užfiksavo autoįvykių, kurių žala siekė 14 tūkst. eurų. Lapkričio 1-ąją ir 2-ąją dieną užfiksuotos žalos buvo per pus mažesnės – atitinkamai 7156 eurų ir 7865 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)