Renginį pradėjo Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, globojantis iniciatyvą.

Atidarymo metu akciją „Būk matomas“ pagerbė ir visas Lietuvos šou verslo žvaigždynas. Augustė Vedrickaitė, praėjusių metų akcijos ambasadorė, taip pat Inesa Gervė, pristačiusi marškinėlių kolekciją „Būk matomas – nebūk laukinis“. Ji sukūrė marškinėlius, dekoruotus atspindinčia plėvele, ant kurių pavaizduoti įvairūs miško gyvūnai.

„Dažnai žmonės elgiasi lyg laukiniai – ir ne tik kelyje, bet ir apskritai gyvenime. Noriu savo sukurtu dizainu pranešti žinutę – būkime žmonės, o ne gyvūnai, visais gyvenimo atvejais“,- marškinėlių idėją pristatė dizainerė.

Podiumu žingsniavo žinomos Lietuvos moterys – A. Vedrickaitė, Ingrida Kazlauskaitė, Asta Jonušienė ir kt.) – pademonstravusios specialiai iniciatyvai sukurtus marškinėlius. Marškinėliai vėliau bus parduodami, o surinktas pelnas skirtas akcijai vykdyti ir plėtoti.

Anot akciją organizuojančios Jurgitos Pocienės, tai yra proga, priminti kiekvienam, kad jis yra vienintelis ir nepakartojamas, nepakeičiamas.

„Turime saugoti save, savo vaikus, vieni kitus. Esame dėkingi visiems, kurie jungiasi prie mūsų darbo – globėjams, rėmėjams, partneriams ir draugams.“

Akcijos „Būk matomas“ idėja – padaryti taip, kad atšvaitas visada būtų ant viršutinio drabužio, kurį dėvi vaikas ar suaugęs. Atšvaitai, pritvirtinti terminiu būdu, ypatingi tuo, kad jų neįmanoma nulupti, sugadinti ar pamesti.

Jau trečius metus visos Lietuvos mastu organizuojama akcija keliauja per mokyklas, bendruomenių namus ir seniūnijas. Šiemet planuojama aplankyti net 100 skirtingų Lietuvos vietų.

Akciją „Būk matomas“ organizuoja Daugiavaikių šeimų asociacija „MES“, vienijanti visavertes daugiavaikes šeimas ir siekianti, kad šeimoms Lietuvoje būtų gera gyventi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją