Nors baisiomis avarijomis ir nepasižymi, eismas miestuose neretai pasidaro itin komplikuotas ir dažnai yra lydimas aibės smulkių eismo įvykių.

Kodėl ankstyvą rudenį vairuotojams sunkiau

Draudimo bendrovės duomenimis, paprastai rugsėjo-spalio mėnesiais, lyginant su rugpjūčiu, eismo įvykių keliuose padaugėja apie 10 proc. Nors dažniausiai pirmąją rudens pusę lydi nedideli eismo įvykiai, jie vairuotojams ne mažiau skausmingi – vidutinė eismo įvykio draudimo išmoka siekia apie 700 eurų.

„Manome, kad ankstyvą rudenį suveikia iškart keli faktoriai. Pirmiausia, dalis žmonių grįžta iš atostogų, antra – tūkstančiai vaikų pirmą kartą pradeda lankyti darželius, mokyklas ir daugeliu atvejų juos ten veža tėvai. Dėl šių priežasčių tiek vieniems, tiek kitiems vairuotojams tenka keisti maršrutus, ieškoti kitų kelių, norint išvengti spūsčių.

Taip pat gatvėse atsiranda gerokai daugiau miesto nepažįstančių vairuotojų, pavyzdžiui, studentų iš mažesnių miestelių. Galiausiai prie visko prisideda neseniai automobilius įsigiję vairuotojai arba primiršusieji vairavimą sudėtingomis sąlygomis“, – sako „Gjensidige Baltic“ Lietuvos filialo Transporto žalos sureguliavimo skyriaus vadovas Agnius Gučius.

Į vairuotojus žvelkite kaip į „klevukus“

Pasak A. Gučiaus, prasidėjus rudeniui išvengti smulkių įvykių geriausiai padės atidumas ir saugaus greičio bei atstumo laikymasis: „Panašu, kad didelė dalis eismo įvykių įvyksta tik dėl to, kad vairuojantys asmenys yra nepratę vairuoti ten, kur juda dideli transporto srautai. Tad vienas patarimų – į visus vairuotojus žiūrėti taip, lyg jų automobilis būtų pažymėtas žaliu klevo lapu.

Visi instinktyviai saugosi tokių automobilių ir stengiasi laikytis saugaus atstumo, nes žino, kad vairuotojas gali daryti klaidų. Rugsėjį padaugėja vairuotojų, kurie neturi patirties vairuojant perpildytose gatvėse.“

Taip pat specialistas ragina atnaujinti savo automobilio parkavimo įgūdžius ir, nesant tikram ar išlaikomas tinkamas atstumas, išlipti pažiūrėti ar paprašyti kieno nors pagalbos manevruojant automobilių aikštelėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)