Pasak Premjero, tokios žūtys kaip sekmadienio vakarą, kai kelyje Šiauliai – Palanga, netoli Plungės, susidūrus „BMW 520i“ ir visureigiui „Hyundai Galloper“, žuvo ugniagesio gelbėtojo iš Radviliškio šeima, visada skaudžios.

Premjero teigimu, artimiausiu metu yra numatytas priemonių planas gerinti eismo saugumą, nors kiekvienais metais valstybinės reikšmės keliuose rekonstruojama per 250 avaringų ruožų.

Seimas šias metais kaip tik ir pritarė Administracinių nusižengimų kodeksui, kuriame įtvirtinta griežtesnė atsakomybė už transporto priemonių lenkimo taisyklių pažeidimus ir nuo kitų metų balandžio 1 dienos už lenkimo taisyklių pažeidimus bus skiriama bauda ir teisės vairuoti atėmimas nuo 3 iki 6 mėnesių. Taip pat kitais metais valstybinės reikšmės keliuose pradės veikti sektoriniai greičio matuokliai – jie fiksuos vidutinio važiavimo greičio pažeidimo atvejus, ir ši priemonė neabejotinai sudrausmins leistino greičio pažeidėjus“, – antradienio rytą interviu LRT radijui sakė Premjeras.

A. Butkevičiaus teigimu, taip pat reiktų papildomai priimti baudos balus įtvirtinančią sistemą, kurios tikslas – atgrasinti vairuotojus nuo sistemingų kelių eismo taisyklių pažeidimų, priešingu atveju vairuotojai prarastų teisę vairuoti nuo 9 mėnesių iki vienerių metų.

„Taip pat yra ir kitos priemonės, artimiausiu metu numatytos Saugos eismo komisijos“, – tikino A. Butkevičius.

Skaičiuojama, kad per ketverius metus neatsargus kitos transporto priemonės lenkimo manevras jau pražudė 187 žmones, per 1700 buvo sužeista.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)